El Sevilla va guanyar 2-1 a l'Espanyol després de remuntar un 0-1 advers amb gols de l'argentí Gabriel Mercado i el gal Wissam Ben Yedder, amb què se situa segon, a un punt del líder, el Barcelona, després d'un partit molt competit i amb un futbol dinàmic en el que els catalans van demostrar el seu gran moment.

Els espanyolistes, que portaven sis partits de la lliga sense perdre, es van mostrar com un equip valent, incisiu i ordenat, el que els va permetre avançar-se prop del descans amb un gol de Borja Iglesias, el setè en Lliga, però els sevillans van prémer en la segona meitat i van donar la volta al marcador per mitjà de Mercat i, a un minut dels 90 reglamentaris, de Ben Yedder.

Es mesuraven dos equips potents i en bona forma en un duel de força, amb la segona plaça de la Lliga en joc, i en el que el Sevilla va sortir amb cinc canvis respecte a l'onze que va guanyar de miracle a Europa l'Akhisar turc (2-3), el més innovador la presència del portuguès André Silva després de tres partits fora per lesió.

En l'Espanyol, el seu tècnic, Joan Francesc Ferrer 'Rubi', va buscar més solidesa amb el lateral veneçolà Roberto Rosales i a Oscar Melendo d'enllaç amb els puntes Sergio García i Borja Iglesias, pel sevillà Javi López i el brasiler Leo Baptista, i, de sortida, el seu conjunt es va mostrar atrevit i dinàmic, amb una pressió alta.

Els dos equips van començar amb intensitat i empenta, amb els periquitos millor situats i obstaculitzant arriba les sortides del Sevilla, que, tot i així, va buscar amb verticalitat la meta visitant i va tenir la primera opció als 10 minuts al cap de l'holandès Quincy Promes, però, amb el bot, la seva rematada va donar en la part superior del travesser.

En una primera part molt competida i amb arribades en les dues àrees, el joc va estar marcat per les ràpides transicions en atac i el ritme, amb l'Espanyol còmode en la seva pressió a la saga local i que va avisar de les seves intencions amb una falta que Granero va llançar alta.

Cap dels contendents es va acovardir i, just intervingut el primer temps, el Sevilla, més clarivident amb el pas dels minuts, va poder obrir el marcador amb un cop de cap d'André Silva a centre de Sergio Escudero, encara que l'exsevillista Diego López ho va evitar amb una aturada i va enviar a córner un remat amb molt perill.

El lusità va disposar d'una altra ocasió a la mitja hora de joc, però, gairebé sense angle, va rematar de cap fora, gairebé sense angle, un centre després d'una gran jugada de l'argentí Franco Vázquez. En els blanc-i-blaus va replicar Sergio García amb dos intents, però primer no va enganxar la pilota i després va tirar fora.

El Sevilla, amb el Mut Vázquez al timó en estar més perdut el seu compatriota Éver Banega, va guanyar profunditat i va tenir una altra bona opció en un tret fluix de Pablo Sarabia que va solucionar sense problemes Diego López, però va ser l'Espanyol, que va jugar molt solt, el que es va avançar a set minuts del descans amb el setè gol de Borja Iglesias.

El compostel·là va marcar el 0-1 a l'avançar-se a un defensa local i rematar a la xarxa a prop del porter un centre cap enrere de Sergi Darder. Els sevillans van reaccionar, però, entre la seva falta d'encert i les bones intervencions del porter espanyolista, no van trobar el premi buscat en un tret de Jesús Navas i dues accions de Silva.

En la represa, el tècnic local, Pablo Machín, va treure a Promes i va buscar més enganxada amb el gal Wissam Ben Yedder, que tornava després de la seva lesió, igual que va fer després el seu compatriota Gonalons al substituir a Vázquez, però l'Espanyol va mantenir la seva renda amb ordre i gran solidesa, es va replegar quan va tocar fer-ho, però també va sortir a l'atac.

L'equip de Rubi, amb molta presència en la mitja gràcies a Darder, Roca, Granero i Melendo, va seguir intentant crear perill, si bé excedit l'equador d'aquesta meitat el Sevilla va prémer i, després d'avisar Silva amb un cop de cap alt, va empatar als 70 minuts al rematar l'argentí Mercat un córner ben tret per Banega.

A partir d'aquí, el partit es va desordenar. Els andalusos van buscar la remuntada, com en un parell d'ocasions que André Silva no va aprofitar, sobretot una en què, sol, va fallar davant el porter; i els catalans van sortir ràpids a la contra, sense arribar a culminar els seus intents, com en un fort xut de Sergio García en el 85.

Amb tot, i després d'un tret tres minuts després de Ben Yedder al travesser, el Sevilla va recollir els fruits al seu encert al marcar el francotunissià el 2-1 als 89 minuts, a passi de Banega, deixar els tres punts en el Sánchez Pizjuán i situar segon al seu equip.

Fitxa tècnica

2 - Sevilla: Vaclik; Mercat, Carriço, Sergi Gómez; Jesús Navas, Sarabia (Amadou, m. 92), Banega, Franco Vázquez (Gonalons, m. 75), Escudero; Promes (Ben Yedder, m. 46) i André Silva.

1 - Espanyol: Diego López; Rosales (Javi López, m. 81), David López, Hermoso, Dídac; Darder (Víctor Sánchez, m. 76), Marc Roca, Granero; Melendo (Leo Baptistao, m. 69); Borja Iglesias i Sergio García.

Gols: 0-1, m. 38, Borja Iglesias; 1-1, m. 70, Mercat; 2-1, m. 89, Ben Yedder.

Àrbitre: Santiago Jaime Latre (Comitè Aragonès). Va amonestar als locals Franco Vázquez (m. 8), Carriço (m. 18), Mercat (m. 61) i Escudero (m. 88), i als visitants Granero (m. 54) i Diego López (m. 83).

Incidències: Partit de la dotzena jornada de LaLiga Santander, disputat al Ramón Sánchez Pizjuán davant uns 40.000 espectadors. Gespa en bon estat. El públic va corejar els noms dels morts Antonio Puerta, en el minut 16, com és tradicional, i també de Dani Jarque, en el 21.