El Gimnàstic de Manresa any rere any es supera i aquesta temporada, 2018-2019, ha tornat a quedar demostrat amb la classificació dels millors clubs de futbol base a Catalunya. En la campanya d'enguany, l'entitat escapulada ocupa el cinquè lloc, només dar-rere de canteras com les del FC Barcelona, el Girona, el Cornellà i l'Espanyol. Fins al moment és la millor posició mai assolida pel club del Bages. La temporada 2015-2016 el Gimnàstic va poder col·locar-se dins del Top 10, en la següent campanya l'entitat manresana va pujar tres esgraons, fins al setè lloc, l'any passat va baixar una posició, fins a la vuitena plaça, i aquest any s'ha donat un autèntic salt de qualitat fins a la cinquena posició. La feina feta els darrers anys en els equips base estan donant els seus resultat i tots els equips del Gimnàstic estan en les categories més altes i lluitant pels objectius. El cas més recent és del juvenil, capaç de mantenir-se en la màxima competició estatal, la Divisió d'Honor, categoria on fa dues temporades que hi juga i on especialment aquest any està tenint els millors resultats. Amb l'empat d'aquest cap de setmana (1-1) davant del poderós Girona i després de les primeres onze jornades de la lliga, el conjunt entrenat per Ferran Costa es manté en la novena posició amb 13 punts, amb un total de 3 victòries, 4 empats i 4 derrotes.

L'equip bagenc és el tercer equip més golejador, amb 18 gols, només per darrere del Barça i l'Espanyol. El conjunt bagenc es troba en una línia eficaç de joc i manté els resultats just abans d'acabar el seu particular Tourmalet. La setmana vinent, els manresans es desplaçaran a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per enfrontar-se davant del fort Barça, conjunt que ocupa la segona posició a tan sols un punt del líder Saragossa.

Els jugadors escapulats intentaran recuperar jugadors i continuar amb una dinàmica ascendent, mantenint l'efectivitat de cara a gol i intentant tornar a deixar la porteria a zero.