El PP, Ciutadans i Podemos demanaran explicacions a la secretària d'Estat per l'Esport i presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD), María José Rienda, acusada d'haver creat presumptament una societat instrumental amb la qual eludia impostos i cobrava els seus drets d'imatge, segons va publicar El Mundo.

La presidenta del CSD va assegurar estar «tranquil·la» davant les acusacions perquè assegura que està «al corrent de pagament» de totes les seves obligacions fiscals i va recordar que el tema publicat ha sortit del «Portal de Transparència del Govern».

Segons El Mundo, l'exesquiadora hauria utilitzat una societat instrumental, creada l'any 2004 i sense activitat des de l'any 2011, per cobrar drets d'imatge durant els últims vuit anys de la seva carrera com a esportista. Segons la informació, l'andalusa va declarar els ingressos per valor d'1,4 milions d'euros. «No existeix cap empresa instrumental i no hi ha hagut mai evasió d'impostos», declarava.

Tebas defensa Rienda

El president de la Lliga, Javier Tebas, va defensar la secretària d'Esports en relació amb les informacions publicades.

«No, María José Rienda no va eludir cap impost. El 2011 l'AEAT considerava correcta la utilització de les societats per a la imatge de les esportistes, un canvi de criteri posterior ha portat a una gran inseguretat jurídica al sector», publicava Javier Tebas a Twitter.