Els entrenadors dels tres equips catalans de Primera Divisió, Ernesto Valverde, Joan Francesc Ferrer Rubi i Eusebio Sacristán, van ser els ponents escollits en el II Homenatge a Johan Cruyff que l'associació Amics de Johan va organitzar a l'auditori del Grup Mediapro, sota el lema «Si tu tens la pilota...».

La proposta es basava en una de les senyes d'identitat que van definir l'estil de Cruyff i que va donar pas a una xerrada en què els tres entrenadors van analitzar el llegat que el tècnic holandès va deixar al futbol.

L'entrenador del Barça, Ernesto Valverde, explicava que «la influència de Cruyff no era només pel seu estil. La seva incidència residia en la manera d'entrenar, no només els jugadors, també va influir en els entrenadors».

Rubi exposava que l'arribada de Cruyff «em va agafar com a futbolista. Veus que no és el mateix de sempre. Els davanters jugaven de migcampistes i els migcampistes jugaven de defensa. Feia goig gaudir d'allò com a espectador. Era un geni».

Per la seva banda, Eusebio assegurava que «em vaig enamorar de Cruyff des del primer dia. Estava encantat amb ell. A mi em va caure el cel».