El Comitè Olímpic Internacional (COI) i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) van expressar ahir la seva «màxima i pública satisfacció» per la decisió del Govern estatal d'ahir de concedir visats als esportistes kosovars i permetre'ls competir sota el seu himne i bandera en les competicions internacionals que tinguin lloc al territori espanyol, segons estableix el protocol olímpic. Aquesta va ser la resposta a l'amenaça del COI de no permetre que l'Estat espanyol acollís cap competició internacional en cas de no respectar els símbols ni permetre l'entrada d'esportistes d'aquest país.

Aquesta decisió va ser comunicada al president del COE, Alejandro Blanco, a través d'una carta, motiu pel qual tots dos organismes han reiterat el seu «profund agraïment» per la decisió adoptada pel Govern estatal i impulsada pel president, Pedro Sánchez.

Blanco va afirmar que aquesta decisió ha «impulsat» la imatge d'Espanya davant de la família olímpica. Segons ell, «ara rebem tothom amb els braços oberts». Segons el president del COE, aquesta resolució és fruit de les llargues reunions que van començar amb el govern anterior i que han culminat amb el de Sánchez. De tota manera, a ningú no escapa que tot s'ha activat després de les declaracions del subdirector general del COI, el manresà Pere Miró, que va llançar una advertència al Govern a través del portal insidethegames.

Aquesta resolució encara no suposa que Espanya reconegui Kosovo com a estat independent com ja han fet 111 països.