«Els clubs ja consideren el Memorial Enric Villaplana com un esdeveniment fix de la marxa catalana. Per a molts atletes serveix com a inici de temporada». Amb aquestes paraules, Manel Molera, directiu del Club Atlètic Manresa, presentava ahir la tretzena edició (tercera des que es va recuperar el 2016, després que el 1991 es fes la darrera). Aquest també denominat Gran Premi Ciutat de Manresa de marxa preveu aquest proper diumenge una participació propera als 180 atletes de totes les edats, superior a la de les edicions del 2016 (150) i el 2017 (137).

El format serà el mateix que els dos darrers anys i el circuit també serà l'homologat del passeig Pere III (1 km) amb les proves des de les 10 del matí, amb les sortides i arribades a Crist Rei. Joan Lleonart, director tècnic del CA Manresa, va comentar que «la nostra gran referent, Mar Juárez, no hi podrà ser perquè es troba concentrada amb la selecció estatal preparant l'europeu de 50 km. Tampoc, Raquel González, que també és internacional. Darrere seu, les millors especialistes catalanes sí que hi seran, Mariona Garcia, del FC Barcelona), Mireia Urrutia (CA Canaletes) i Gemma Mora (ISS-l'Hospitalet). Pel que fa a nois, i deixant de banda el gran García Bragado, vindran els millors de Catalunya, Mario Viñas de l'AA Catalunya i Kevin Cerro del Cornellà At».

Manel Villaplana, fill del marxador que va ser olímpic a Londres el 1948, i que porta el nom d'aquesta competició de marxa de diumenge, va dir en la presentació que «estem molt agraïts a la ciutat, al CA Manresa i a la Federació pel seu esforç per organitzar aquesta prova. Nosaltres el que farem com a família és un petit reconeixement als dos atletes que tinguin una millor tècnica. I es que al meu pare li agradava la marxa ben feta». El regidor d'Esports, Jordi Serracanta, va comentar que «recordar olímpics com Enric Villaplana, no només és història sinó arribar a les arrels i fer ciutat. I en aquest cas serveix per potenciar una modalitat que amplia el ventall d'esports de casa nostra».