El San Pablo Burgos torna avui a casa després de la dura derrota de diumenge passat a la pista del Delteco GBC. Els castellans s'encomanen a la força del Coliseum per sumar la quarta victòria i empatar amb el rival d'avui, tot i que el seu entrenador, Diego Epifanio, va afirmar a la prèvia que «caldrà cometre menys errors» i «perdre menys pilotes» que a la pista dels bascos.

Segons Epifanio, el Baxi «ha conservat la base de l'any passat» i ha incorporat «bons jugadors. Per a ell, a més de l'estil alegre de joc del conjunt de Peñarroya, una de les claus és la dels jugadors que parteixen des de la banqueta. El tècnic afirma que les mirades es fixen en Renfroe, Doellman i Toolson, però que les actuacions de la resta de jugadors permeten al Baxi «competir en tot moment. Serà un rival que ens posarà les coses difícils». A més, va vaticinar «un partit bonic».

Sobre la força de l'equip a casa, «potser ens hi trobem més còmodes. Davant del nostre públic tenim un plus, amb el seu suport. L'equip és conscient que la lliga Endesa exigeix molt a tothom».

Un sol precedent, i a la LEB

Avui serà el primer cop que el Bàsquet Manresa visiti el Coliseum però la segona que ho faci a Burgos en partit de competició oficial. Quan els castellans es deien Ford Burgos, i el club, Atapuerca, abans de convertir-se en Tizona, van derrotar el Ricoh Manresa de Jaume Ponsarnau per 81-60 al pavelló del Plantío. Antonio Smith, un americà al qual el Burgos va retirar la camiseta amb el número 8, va anotar 37 punts, els mateixos que anys tenia llavors.