Una versió del futbol apte per a jugadors de totes les edats que tendeix a igualar el nivell dels futbolistes, ideal per fer equips mixtes i, sobretot, molt adequada per incitar a fer esport a persones sedentàries de més de 50, 60, 70, 80 o 90 anys. «És una modalitat sense contraindicacions, només comparable per la quantitat de beneficis que reporta al ball», va sentenciar Simon Szegedi, un dels introductors a Catalunya del futbol caminant a tres tocs, al final de la seva al·locució, divendres a la tarda, al Casal Cívil del Xup, en l'acte de presentació a Manresa de la modalitat futbolística que els seus impulsors anomenen walking futbol union.

El futbol caminant a tres tocs arriba a la capital del Bages per iniciativa de Francisco Álvarez, president del CF Pare Ignasi Puig i secretari de la junta directiva de la Federació d'Associacions de Veïns d'Habitatge Social de Catalunya (FAVIBC). Álvarez va asse-nyalar que, en conèixer la nova modalitat, «des de la junta de la FAVIBC vam considerar que era ideal per a les persones que viuen als nostres barris». En la seva intervenció, Jordi Serracanta, regidor d'Esports, va emfatitzar que «des de l'Ajuntament volem recolzar tota iniciativa que ajudi a treure del sedenterisme la gent gran o de qualsevol altra edat».

En la seva exposició, Szegedi va explicar que les regles del futbol a tres tocs caminant són fruit «d'un estudi d'un any per adoptar les més adequades per evitar la temptació de córrer». L'australià d'origen hongarès resident a Catalunya, fill de l'exjugador del Barça dels anys 50 Nicolae Szegedi, va detallar que el futbol caminant a tres tocs pot reportar als seus practicants beneficis físics, psíquics i socials. «Tots els metges recomanen caminar», va destacar Szegedi. El de Cerdanyola va assenyalar «la concentració total» que demana el futbol caminant a tres tocs, com a aportació a la salut mental, i va incidir en l'exigència «de ser respectuós amb els oponents i amb l'àrbitre» en el vessant social, a més de recomanar «tancar els partits amb un tercer temps, com al rugbi».

Els propers mesos, Szegedi i l'altre impulsor del walking futbol union, l'exjugador del Barça i de l'Espanyol Steve Archibald, volen organitzar a Manresa una jornada amb partits d'exhibició en els quals tothom qui ho desitgi podrà fer un tast d'aquesta ixent modalitat. Archibald va revelar a Regió7 que «estem a punt d'iniciar la primera lliga a Barcelona, concretament al barri de les Corts».