El tècnic del Baxi Manresa, Joan Peñarroya, va estrenar ahir el seu compte de victòries històric a Burgos, on no havia gua-nyat encara com a entrenador professional amb l'Andorra. Fins i tot recordava que el Manresa era al mateix hotel on es va hostatjar en una temporada en què se li va escapar l'ascens de poc. Però com ell mateix va dir, «el passat és passat» i ara el seu present és al Baxi, amb un equip «seriós, que té ambició i que, tal com volíem a l'estiu, mostra una bona mescla de jugadors veterans i de joves». De tota manera, exigent com és, també va apuntar que «encara ho podem fer millor».

Peñarroya va agrair la feina dels serveis mèdics del San Pablo, que van recuperar Toolson amb cinc punts de sutura després de la primera jugada del partit. De la resta, «no he quedat content de la primera part per dos motius. El primer, les deu pilotes perdudes del primer quart. Tot i això, només perdíem de tres i n'hem perdut tres més en la resta del partit, la qual cosa ha evitat els seus contraatacs». El segon tema ha estat «el rebot defensiu, amb el qual ens han castigat. Però també ho hem resolt amb una bona defensa, negant-los talls i penetracions, en què ells són molt perillosos».

Peñarroya, però, estava satisfet «perquè hem guanyat quatre partits de cinc a fora de casa i això és molt difícil. Som el Manresa, no som el Barça i el Madrid, i per guanyar quatre partits a fora, com a la pista de l'Estudiantes, del l'UCAM o de l'Andorra, s'ha de jugar molt bé». Hauria firmat aquest registre a l'estiu? «A l'estiu només firmo el meu contracte, després les coses passen», es va limitar a dir.

Peñarroya també va destacar la feina de Dragovic. «Fins ara ha fet bona feina per a l'equip i no tenia encert en atac. Avui ha trobat l'encert, però tot l'equip ha jugat un gran partit», encara que «el percentatge de triples hauria pogut ser millor».

Epifanio, resignat

Per la seva banda, el tècnic local, Diego Epifanio, lamentava que «hem fet coses malament, com perdre pilotes i no aprofitar d'entrar al partit quan podíem. Toolson ens ha castigat molt i han fet un bon partit, però nosaltres hem fet massa errades».