Modalitats tant diverses com el ball esportiu, el futbol, el futbol sala, el bàsquet, el crossfit, l'atletisme, la gimnàstica, les curses de muntanya, el BTT o la petanca, entre altres, van estar representades a la sisena edició (d'una segona etapa) de la Nit de l'Esportista de Sant Joan de Vilatorrada.

Edgar Marcos, resident a Itàlia (a Bolonya, en concret) i component de la federació polonesa de ball esportiu, es va endur el premi gros, el de millor esportista individual absolut, d'una vetllada molt concorreguda a Cal Gallifa, amenitzada per Pep Callau. Marcos, que no va poder ser a la vetllada, tot i que va agrair el guardó a través d'un vídeo, la temporada passada va ser el setè classificat al Campionat del Món de balls llatins, a Ostrava (Txèquia), fent parella amb Alina Nowak, i va aconseguir la mateixa classificació a l'europeu de Debrecen (Hongria). Amb ell, van estar nominats Judit Torrebadella (Room 5), Alberto Criado (Joanenc), Meritxell Soler (atletisme), David Frias (VEC), Iolanda Pereira (VEC) i Noèlia Higueras (Futsal Vilatorrada).

El de millor esportista absolut va ser el darrer de deu guardons que es van fer entrega a la Nit de l'Esportista de Sant Joan, que organitza la regidoria d'Esports, enguany amb la col·laboració del Vilatorrada Esport Club (VEC) i els Amics Ciclistes de Sant Joan. Precisament, el regidor d'Esports santjoanenc, Eduard Mata, va obrir l'acte remarcant, a banda dels premis, «la filosofia d'aquesta nit, que no és altra que la de reconèixer tota aquella gent que fa esport, sigui quin sigui i sigui com sigui. Ha de ser el seu homenatge». Mata també va indicar que «cada any el nivell augmenta i el jurat té més dificultats per escollir els guanyadors».

A partit d'aleshores, i amb el to simpàtic que sempre imposa el presentador Pep Callau, es van anar desgranant els reconeixements de les diferents categories. Els guardonats van ser: Jaume Garcia (VEC) com a millor esportista veterà; Maria Comallonga (Egiba), millor sub-12; Èric Molina (Avinent CA Manresa), millor promesa; Raquel Soriano (CB Vilatorrada), a la millor trajectòria, el premi Román Montañez, que va fer entrega el seu pare; millor entrenador, Miriam Font (Egiba); millor equip sènior, FC Joanenc; millor equip base, infantil A del FC Joanenc; la menció especial, premi VEC i Amics Ciclistes de Sant Joan, al CB Vilatorrada; i el premi a la superació, Pau Vicente, jugador del Futsal Vilatorrada.

A l'hora dels parlaments, el president del Consell Esportiu del Bages, Agustí Comas, va dir que «m'ha sorprès la quantitat de modalitats esportives que han estat representades. El teixit esportiu és important a la nostra societat i ha de ser un punt de trobada i de cohesió. Han de ser valors que també han de servir per a la vida».

Pere Pons, de la Diputació de Barcelona, va comentar que «ha estat una sort poder compartir aquesta vetllada perquè no és normal que, en celebracions com aquesta, hi hagi aplaudiments per a tantes coses relacionades amb l'esport, els mateixos esportistes, entrenadors, directius, pares, etc. A l'esport hi ha valors i la Diputació hi vol estar al costat». I l'alcalde, Gil Ariso, va agrair la feina de «tothom qui fa possible que l'esport de Sant Joan sigui ben viu. Ja sé que són molts sacrificis, però s'ha de tenir en compte que això és invertir per al futur de cadascú».