Nikola Dragovic va ser anunciat el 15 d'octubre passat com a nou jugador del Baxi Manresa. Arribava en el lloc del seu compatriota Marko Lukovic, després que aquest es trenqués un os de la mà esquerra en el partit contra el Joventut i de l'exhibició del vinculat Paco del Águila a Andorra. En els tres primers partits no va anotar cap punt i en el quart, a València, dos. Només va transformar un dels catorze tirs intentats, però el tècnic del Baxi, Joan Peñarroya, el destacava per la seva feina en cada partit. Dissabte, a Burgos, va arribar el seu moment i ara el club ha de pensar si intenta retenir-lo, després que se li acabin els dos mesos de contracte que va signar, o si segueix els plans i es queda Marko Lukovic, el teòric titular, que té vinculació amb l'entitat fins a final de temporada.

A Burgos, la feina de Dragovic va ser essencial. Va sortir de titular, la qual cosa demostra la confiança que té en ell el tècnic egarenc; aquest li va fer marcar el jugador més determinant del San Pablo, un Deon Thompson que va anotar 17 punts però que va estar lluny de ser decisiu. I, a més, va trobar cistella. I ho va fer de totes les maneres i en moments importants de les dues meitats, amb dos triples, però també amb tres bàsquets de dos punts sense errada en aquest tipus de tir, mostrant un repertori d'accions al pal baix, d'esquena a cistella, fins ara desconegut en ell.

I l'aspecte més destacat: es complementa amb Doellman, l'altre quatre de l'equip. El serbi aporta virtuts, sobretot a la seva cistella, que no adornen el virtuós joc de l'ala pivot de Cincinnati. Disposar de dos elements tan diferenciats en aquesta posició pot ser molt útil a l'hora de buscar variants tàctiques en el decurs de la temporada. Al Coliseum de Burgos, a més, Dragovic, que ja va ser MVP d'una jornada de l'ACB la temporada passada amb el Tecnyconta, va demostrar que no és coix en atac i, ja adaptat al ritme de l'equip, mostra una gran utilitat al grup.Què passarà amb Lukovic?

Davant d'aquesta situació, caldrà veure com gestiona Joan Peñarroya els tres partits que li falten a l'equip fins que Dragovic acabi contracte, a casa amb el Breogán i el Tecnyconta i a la pista del Fuenlabrada. L'home fitxat a l'estiu i amb contracte fins a final de temporada, Marko Lukovic, ja va viatjar a Burgos, tot i que, com va fer Doellman a Múrcia, va ser només per adaptar-se a la dinàmica de viatges del grup. Lukovic és més ofensiu que Dragovic i tampoc no cal menysprear-lo, ja que dels tres partits que va jugar no es poden treure conclusions. El club, a més, recuperarà aviat Del Águila, que va deixar bones sensacions. El normal és que Dragovic marxi al final del contracte, però el suport de l'entrenador pot provocar que es faci un esforç per ell. Caldrà seguir-ho.