La selecció espanyola no jugarà la final a quatre de la primera edició de la Lliga de les Nacions. Un gol de Harry Kane cinc minuts abans del final del partit d'ahir a Wembley contra Croàcia va donar a Anglaterra el triomf que la classifica per a la fase final de Porto i Guimaraes i, de retruc, confirma el descens dels croats a la lliga B. L'empat hauria classificat el combinat de Luis Enrique per a la cita portuguesa.

Anglaterra va patir per obtenir la classificació, tot i que va dominar el partit totalment. Després d'un primer xut alt de Rebic, l'allau va caure a la porteria de Kalinic, que va aturar dues rematades de Sterling i una altra de Chilwell. A més, Kane va rematar massa alt. A la represa, els balcànics es van avançar en una gran acció de Kramaric, que va retallar tres vegades els defenses locals abans de superar Pickford.

En aquell moment, Anglaterra era qui baixava i va anar a totes. Dotze minuts abans del final, Lingard va recollir un rebot i va enviar la pilota al fons de la porteria de Kalinic. El resultat no beneficiava cap dels dos equips, però ja es veia que si marcava algun equip seria el local, que va obtenir la classificació quan Kane va estirar la cama i va tocar l'esfèrica suficientment per desviar una centrada del lateral Chilwell.

Suïssa destrossa els belgues

El segon equip que es va classificar ahir per a la final a quatre va ser Suïssa, que va derrotar de manera sorprenent Bèlgica per 5-2. Ningú no s'esperava el resultat quan Thorgan Hazard va anotar els dos primers gols visitants. Però, tot seguit, dos gols de Seferovic i un de Ricardo Rodríguez van capgirar el resultat. Elvedi va anotar el quart i el mateix Seferovic el cinquè.