El Reial Madrid va situar-se en primera posició de la lliga Endesa gràcies a la pallissa de 33 punts de diferència que li va clavar al cuer de la competició, el Delteco GBC. Com que el fins ara primer classificat, el Barça Lassa, només va poder vèncer per 17 punts l'Estudiantes, ara els blancs són líders per onze punts del basket-average general. El clàssic de diumenge vinent al Palau Blaugrana, per tant, determinarà qui queda en primera posició en solitari.

A Madrid no hi va haver color. El conjunt de Pablo Laso va superar sense contemplacions (104-71) un Delteco que havia fet la feina set dies abans en derrotar el San Pablo i que pensa en batalles més al seu abast. Ahir, va tornar a donar descans a elements clau com Llull, Rudy Fernández i Randolph i va comptar amb homes del filial com Garuba o Plantzar. Sis dels seus jugadors van superar els deu punts, amb 14 per a Taylor i Prepelic. Per als bascos, Sanadze i Bobrov en van fer 15.

Tampoc no va tenir dificultats el Barça a una pista habitualment esquiva com la de l'Estudiantes. Al descans ja guanyava per 30-51 i després es va limitar a conservar l'avantatge i vèncer per 84-101. Tomic, amb 18 punts, i Heurtel, amb 17, van ser els millors dels blaugrana.

Per la seva banda, el controvertit debut de Velimir Perasovic a la banqueta del Baskonia es va saldar amb un triomf davant del Gran Canària (91-76) gestat en un gran segon quart, amb un parcial de 29-13. Shengelia, amb 16 punts, va ser el màxim anotador.

El Breogán no s'espavila

En els altres dos partits, el Breogán va caure a casa (82-86) contra el Tecnyconta, que empata a cinc triomfs amb el Baxi. Els gallecs no surten del vagó de cua, tot i els 18 punts de Redivo, superats pels 22 de McCalebb i els 21 de Berhanemeskel. Qui sí que treu el cap és l'UCAM Múrcia, que empata a tres triomfs amb l'Obradoiro després de superar-lo convincentment (90-58). Per fi va donar un gran rendiment Askia Booker, que va anotar 16 punts.