Les previsions del Club Atlètic Manresa d'atraure 180 participants fins i tot es van superar en la dotzena edició del Memorial Enric Villaplana de marxa atlètica (tercera edició des que es va recuperar el 2016), celebrat ahir al matí al circuit homologat del passeig de Pere III (1 km), amb sortida i arribada a Crist Rei. Comptant les diferents categories, hi va haver 183 inscrits, pertanyents a 26 clubs catalans. Segons les edats, els participants van haver de recórrer entre 1 i 5 km (absoluts i màsters). Es dona el cas que el nombre de 183 atletes supera el de les dues edicions precedents, les del 2016 (150) i del 2017 (137), tenint en compte que per a molts participants aquesta prova coincideix amb l'inici de temporada.

Mario Viñas (AA Catalunya) i Mireia Urrutia (CA Canaletes) van ser els vencedors absoluts. Ambdós es trobaven entre els favorits en una prova en la qual no va poder ser-hi l'atleta de l'Avinent CA Manresa Mar Juárez, que està concentrada amb la selecció estatal preparant el campionat d'Europa de 50 km marxa. De casa nostra, van pujar al podi Berta Márquez (CA Igualada), segona en sub-10 femení; Manal Kahia El Hakim (Avinent), tercer en sub-10 femení; Ona Dalmau (Avinent), tercera en sub-12 femení, i Ruben Piñol (CA Igualada), primer en màster masculí.

El Memorial Enric Villaplana s'organitza en honor de qui va ser olímpic en l'especialitat de marxa a Londres el 1984. La família d'aquest atleta manresà d'adopció atorga cada any el seu particular premi en aquesta competició que organitza el CA Manresa. Enguany se'l va donar al primer home i a la primera dona classificats en categoria absoluta: Mario Viñas i Mireia Urrutia.