La quarta edició del Vinya Cros de l'Oller del Mas va evidenciar ahir l'acceptació social de què gaudeix aquesta prova atlètica de caràcter participatiu i amb finalitats solidàries. Tot i les pèssimes previsions meteorològiques i les pluges caigudes els últims dies, 475 dels 600 inscrits van completar un dels dos circuits de l'heretat, de 5 i 10 km, per gaudir de la bellesa paisatgística de la finca i certificar que el Vinya Cros ha assolit l'arrelament necessari per afrontar l'ambiciós repte d'ampliar la seva oferta fins a les 800 places. La cinquantena d'esportistes que no hi van poder prendre part, per tramitar la inscripció quan ja s'havien exhaurit els dorsals disponibles, ho ratifiquen.

Enguany, el Vinya Cros ha endarrerit un mes la seva data de celebració per distanciar-se temporalment d'altres proves de característiques semblants que se celebren a Manresa i rodalies durant l'octubre i el primer cap de setmana de novembre. Tot i els núvols i el plugim amb què es va despertar el diumenge, la majoria dels inscrits van fer via cap a l'Oller del Mas per recórrer la distància seleccionada.

El sol va fer acte de presència deu minuts abans de de les deu, l'hora en què es van iniciar, puntualment, ambdues curses. Els 231 corredors que van optar pel recorregut de 5 km, 137 dels quals eren fèmines, només van trobar alguna zona amb el terra humit com a conseqüència de les abundoses precipitacions de la setmana passada. Pel que fa als 244 atletes que van completar el circuit de 10 km, van haver de travessar tres cops la riera de Guardiola, dotada d'un cabal considerable, d'uns 40 cm de profunditat en els guals habilitats durant el circuit.

Sor Lucía Caram, excepcionalment, no va figurar entre els cor-redors. «Una lleu crisi asmàtica m'ho ha impedit, tot i que continuo sortint a caminar amb assiduitat per mantenir la forma adquirida», va assenyalar. Àngel Gianfrancesco, abillat amb un jersei amb la inscripció «Asadores argentinos», i la seva dona, Pilar Lladó, van comandar l'elaboració dels «cinc quilòmetres de botifar-ra», segons paraules de Sor Lucía, que esperaven els atletes al final de la cursa solidària.

Mitja marató i 800 participants

Tot i perdre 64 corredors presencials respecte al 2017, constatar que la demanda de dorsals és superior a l'oferta, per segon any seguit, ha convençut els organitzadors de la necessitat d'ampliar l'oferta amb una mitja marató i 200 places més. Dues novetats que donaran llustre a l'edició del cinquè aniversari. Enguany s'han recaptat més de 7.000 euros per al projecte d'inclusió social i laboral El Cosidor, tutelat per la Fundació del Convent de Santa Clara. La col·laboració de fins a onze empreses permet a l'organització cobrir totes les despeses de logística i dedicar la recaptació íntegra a finalitats socials.