L'acord entre l'ACB i Movistar signat a principi de temporada per retransmetre tots els partits de la lliga durant els pròxims tres anys suposarà per al Baxi Manresa uns ingressos, com a mínim, de 600.000 euros pels drets televisius i de patrocini, a final d'aquest curs. El gerent del club, Carles Sixto, apuntava a Regio7 que l'entitat preveu «uns ingressos semblants als que vam rebre l'última temporada que vam estar a la lliga. Calculem que poden ser uns 600.000 euros, potser una mica més», explicava.

La lliga genera uns ingressos d'aproximadament 30 milions d'euros l'any. Uns diners que destina, principalment, a la producció televisiva i a despeses de la seva estructura (àrbitres, pàgina web, etc.). La quantitat restant es reparteix entre els clubs en règim de drets de patrocini i de televisió. Els clubs reben aquests ingressos a final de cada temporada.

El criteri principal que utilitza la lliga per repartir els diners és la classificació. Per tant, el primer classificat no rebrà el mateix que el segon, encara que la diferència no sigui gaire gran. Així doncs, la quantitat que pugui rebre el Baxi dependrà en bona part de la seva posició final. «La nostra previsió és d'uns 600.000 euros perquè és el que vam ingressar la temporada del descens. Per aquest motiu, creiem que la xifra no serà inferior. Llavors aquest nombre pot pujar més o menys depenent del nostre rendiment esportiu», afirma Sixto.

Des de l'entrada d'Endesa com a patrocinador principal de la lliga, el repartiment dels drets televisius i de patrocini s'ha equilibrat molt. De fet, ara tots els clubs reben la mateixa quantitat en drets de patrocini. Així doncs, la diferència entre clubs no és gaire gran a l'hora de cobrar pels drets televisius. «Potser el primer classificat cobrarà uns 200.000 euros més que un equip de la zona mitjana o baixa de la taula», afegeix el gerent de l'entitat bagenca.

Sixto també explica que «del cinquè classificat al divuitè pràcticament reben el mateix. Llavors els tres o quatre primers ja gua-nyen una mica més, però no és una diferència gaire gran».

El club manresà preveu que de cara al pròxim curs els equips puguin rebre una mica més en drets televisius i de patrocini. «Creiem que la xifra serà més elevada de cara a les dues pròximes temporades», destaca Sixto.

Cal explicar que, fins a la temporada 98-99, tots els clubs rebien la mateixa quantitat de diners pels drets televisius. A partir de llavors, els grans clubs de la lliga van exigir cobrar més diners i, per tant, durant gairebé més d'una dècada el sistema de repartiment havia estat desigual. Tot i això, amb l'entrada d'Endesa les diferències s'han anat reduint i els equips s'han hagut de guanyar els diners a la pista.