Dissabte es diputarà la 58a edició del ra·li 2000 Viratges. La cursa organitzada pel Biela Club Manresa ja és considerada mítica dins el cercle automobilístic esportiu, i és que la prova bagenca té quasi seixanta anys d'antiguitat, una de les més longeves de l'Estat. Amb el títol absolut i el Volant RACC ja decidits, l'atenció la centraran el candidats a la Copa de Catalunya de ral·lis d'asfalt, amb pilots capdavanters com Albert Orriols o Xavier Domenèch. La Focus Challenge també es resoldrà en aquest cursa.

Per a aquesta edició no s'han previst grans canvis en el traçat, tot i que tindrà més de cent quilòmetres de trams cronometrats. El recorregut es dividirà en quatre seccions (dues per als participants de la categoria ral·lisprint, que només correran les del matí). La sortida protocolària, que normalment es feia a Crist Rei, s'ha desplaçat a l'avinguda de les Bases de Manresa, amb el podi situat al carrer de la Font del Gat. Els equips participants es concentraran divendres al vespre al parc tancat situat al carrer Abat Oliva i es donarà la sortida al primer cotxe a les 20.30 h.

El dissabte, el centre neuràlgic de la cursa serà a Artés, on també s'ubicarà el parc d'assistència. En aquest punt s'arrencarà, a les nou del matí, cap a les especials de velocitat.

Els trams del matí seran el ja també habitual traçat de Vilaredes (9.28 h, 11.59 h) en direcció a Súria, i de Taurons (10.01 h, 12.32 h) en direcció a Navàs, que es correran a doble passada. A les 13.35 h es farà un primer pas pel tram de Sant Salvador per tancar el bucle matinal.

Un cop finalitzada les dues primeres seccions, els participants es dirigiran a la població de Sant Salvador de Guardiola per reagrupar-se. Allà acabarà la categoria de ral·lisprint, amb la posterior entrega de trofeus. En les dues seccions de la tarda i del vespre hi haurà un altre cop l'especial de Sant Salvador (17.05 h, 20.39 h) i s'hi afegiràn dos trams històrics i sinuosos: Talamanca (17.58 h, 21.32 h) i Rocafort (18.36 h, 22.10 h), tots a doble passada.

El ral·li finalitzarà a quarts d'onze de la nit a la discoteca Villa Martini de Sant Fruitós, on es farà la cerimònia del podi i l'entrega de trofeus.