El capità del Reial Madrid, Sergio Ramos, hauria incomplert les normes antidopatge dues vegades, una d'elles en la final de la Lliga de Campions del 2017 contra la Juventus, segons va revelar ahir el portal Football Leaks a través de diferents mitjans de comunicació europeus.

Ramos va donar positiu en la final de Cardiff, segons va recollir Mediapart a França i Der Spiegel a Alemanya, després de fer ús de la dexametasona, una substància prohibida per l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) i que havia estat subministrada a l'andalús per prescripció dels metges del Reial Madrid. D'aquesta manera es va justificar Ramos un mes després que es confirmés el positiu, a principi de juliol de l'any passat. El màxim estament europeu no va castigar el jugador perquè permet aquesta substància sempre que existeixi una comunicació prèvia al partit en qüestió. Per això va decidir arxivar el cas. A més, Ramos també hauria violat aquest protocol una altra vegada, l'abril del 2018, en un partit de lliga contra el Màlaga.

La dexametasona serveix per alleujar la inflamació o el dolor i s'utilitza per tractar certs tipus d'artritis, transtorns de pell, de ronyó, dels ulls o de la tiroide. El Madrid va respondre afirmant que Ramos mai no va incomplir la normativa de la UEFA i que aquesta va solicitar informació puntual i va tancar el cas.