Els catorze dies sense lliga després de la derrota contra el Betis s'acaben avui per al Barça i ho fan amb un plat fort. L'equip blaugrana visita avui (20.45 hores, Movistar Partidazo) un Atlètic de Madrid situat a només un punt que pot assaltar el lideratge. Amb la baixa de Rakitic, sancionat, i la de Coutinho, que encara no està recuperat d'una lesió muscular, l'equip de Valverde intentarà superar les polèmiques de les darreres setmanes, sobretot la referent a Dembélé. Ahir, el francès va entrar a la convocatòria, després de no anar convocat contra el Betis per un acte d'indisciplina. L'entrenador li va voler donar un cop de mà en la roda de premsa en dir que «l'hem d'ajudar a que doni la seva millor versió».

Valverde va començar dient que «es tracta d'un jugador amb alguna cosa difícil de trobar, amb un talent innat, i esperem que ens doni el millor, però som en un club que té molta pressió per a tots, per a l'entrenador i per a ell també». De tota manera, el tècnic opina que s'està parlant «molt i excessivament» de l'extrem, al qual vol deixar tranquil perquè s'expressi al camp.

Respecte de la baixa de Coutinho, va explicar que «ha completat algunes sessions d'entrenament, però no totes. No arriscarem amb ell tenint el calendari que tenim».

Ganes de demostrar coses

Pel que fa al partit d'avui, Valverde va declarar que l'equip vol demostrar el «potencial» que té per «optar a tot» aquesta temporada. «Potser hauríem d'haver tancat alguns partits i se'ns han escapat punts, però tenim un potencial que, quan el traiem, som difícils de batre i ho volem demostrar demà». Per aquest motiu, i després de la derrota contra el Betis, creu que el duel d'avui és «molt important. Ens estem jugant el lideratge. Aquest any tot està més comprimit, no hi ha diferències entre els uns i els altres, i la lliga és més oberta que mai».

Del rival, no espera sorpreses. «Farem allò que ens dona resultats, dominar el joc. Ells tenen un gran contraatac i bons llançadors. També són forts a pilota parada. Hem de ser fidels a allò que fem».