La novena edició de l'EnduRoc va reunir més de 700 pilots i més de tres mil afeccionats durant una primera jornada emocionant. La cursa espectacle Superpole i les infantils van fer vibrar un públic molt entregat que no es va voler perdre la gran festa de l'enduro que s'està celebrant a Les Comes (Súria). Cristóbal Guerrero, veterà pilot de Ronda (Màlaga) de 34 anys va ser el vencedor.

En aquesta primera jornada, tots els pilots van realitzar la volta al circuit de 40 km que Pep Vila i el seu equip van preparat per a l'emblemàtica cita. Els pilots van ser cronometrats en un tram i els 40 millors júnior-sènior van ser a la cursa espectacle Superpole, que va definir la posició de la graella de sortida d'avui a la Race of Champions. Avui també es fa la Cursa dels Amics.

La Superpole, que transcorre al voltant de la masia de Les Comes, va permetre poder veure en acció alguns dels millors pilots estatals en lluita per la victòria. Qui es va imposar va ser el pilot de Yamaha Cristóbal Rodríguez, en superar el vencedor de l'EnduRoc del 2017, Enric Francisco (KTM), el qual enguany ha quedat segon. El tercer lloc definitiu va ser per a Ramon Quer, i Victor Guerrero i Jordi Quer van pujar a la quart i cinquè graó del múltiple podi.

Les proves infantils també van ser molt seguides. En la de 6 fins a 8 anys, els cinc primers classificats van ser Albert Marcé, Isaac Peinado, Marc Serra, Telmo Saperas i Valentino Cerreto. En la de 9 a 10 anys: Jan Josa, Haitor Campamà, Martí Bañeras, Biel Montclús i Arnau Guasch. Pel que fa als juvenils d'11 a 13, primeres places de Yago Dominguez, Marc Pablo, Jan Fonoll, Guillem Galla i Marc Álvarez. En les cadets (de 14-15), Àlex Descalzo, Ll. Gonfaus, À. Fernández, A. Puey i M. Ribes.