El vilomarenc Jonathan Soriano ha aconseguit el títol de la Copa de Xina gràcies a la victòria del seu equip, el Beijing Gouan, sobre el Shangdong Luneng en la final del torneig, tot i que ell no ha pogut disputar els dos partits de la final per una lesió muscular al bessó que li ha impedit fer-ho.

Des del 2017 en el país asiàtic,

Soriano ha marcat un total de 34 gols en els 36 partits que ha jugat en les dues últimes temporades. A la lliga xinesa, l'equip ha acabat quart. El jugador bagenc, de 33 anys, es va formar en els equips inferiors de l'Espanyol i més tard va jugar també al Barça, d'on va marxar el 2012 cap al Red Bull Salzburg austríac, on va demostrar el seu gran olfacte golejador, a més de dominar clarament la competició domèstica amb el seu equip. En cinc temporades, Soriano va fer un total de 172 gols, amb una mitjana de 0,85 per partit.

En la final de la Copa de Xina, el Beijing Gouan va empatar (1-1) en el partit d'anada a casa amb un gol marcat per Cédric Bakambu, exdavanter del Vila-real, resultat que ho deixava tot obert per al matx de tornada que s'ha disputat aquest divendres al terreny del Shandong Lueng. L'empat a 2 gols ha donat finalment el títol de la Vopa a l'equip de Soriano gràcies als gols del canari Jonathan Viera (exjugador de la UD Palmas) i de Zhang, El Beijing Gouan va ser el que es va avançar dues vegades en el marcador i va merèixer ser el campió. Renato Augusto, brasiler que va romandre 4 temporades al Bayer Leverkusen, és un altre dels jugadors clau del Beijing.

Acabat el seu compromís amb l'actual equip, Soriano és possible que canviï d'equip, encara que pot continuar a la lliga xinesa.