La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, va assegurar ahir a Madrid que la celebració en el Santiago Bernabéu, el proper 9 de desembre, de la tornada de la final de la Copa Libertadores de futbol entre els equips del River Plate i del Boca Juniors respon a la clara intenció del president Sánchez de «llançar al món» que Espanya «és un país molt solvent, molt seriós i prou capaç de poder organitzar esdeveniments de gran nivell».

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Calvo ha justificat la decisió comunicada dijous a la nit pel president Pedro Sánchez quan volaba al G-20 que se celebra, precisament, a Buenos Aires. Després d'una reunió amb la delegació del Govern a Madrid es va acordar acceptar la que va ser la proposta de la CONMEBOL, que és l'organitzadora del torneig de la Copa Libertadores, i que va tenir el vistiplau tant de la Federació Espanyola de Futbol com del Reial Madrid, que és qui acollirà la final al seu estadi, el Santiago Bernabéu. El partit es va suspendre pels greus incidents al Monumental, feu de River Plate, quan l'autocar de Boca Juniors es dirigia al camp. El matx d'anada, a la Bombonera, va acabar amb un empat al marcador (2-2).

La vicepresidenta Calvo també va voler remarcar que «el Govern no organitza partits de futbol», en ser preguntada sobre el maldecap de repartir les entrades entre les aficions de River i Boca Juniors i la possible arribada d'aficionats de caire radical des d'Argentina o bé provinents d'altres països.

Pel que fa a la seguretat, també va manifestar que l'executiu fa la seva part en la seguretat i «estem en contacte amb els organismes nacionals i internacionals, com la CONMEBOL, que organitza tant aquest torneig com la final».

A l'Argentina no tothom està satisfet amb la decisió de portar la final a Madrid, començant pel Boca Juniors, que pretenia que el River Plate fos desqualificat per les lesions que van patir dos dels seus jugadors quan l'autocar era a prop del Monumental.

Diego Armando Maradona, en aquests moments entrenador del Dorados de Sinaloa, a Mèxic, no s'ha mossegat tampoc la llengua, i va titllar Alejandro Domínguez, el president de la CONMEBOL, de «fill de puta. Si la meva família vol veure el partit, l'he de portar cap a Madrid? Però que som? Saps el que val això? és prou clar que els dirigents del nostre futbol no estan capacitats pels càrrecs».