La selecció espanyola de bàsquet, amb el manresà Marc Garcia a les seves files, espera tancar avui la classificació per al Mundial de la Xina 2019 al Santiago Martín Arena de Tenerife (18 hores peninsulars), on rebrà Ucraïna sabent que una victòria li garanteix el bitllet.

Quan manquen tres partits per tancar aquest torneig classificatori, Espanya està a una sola victòria de confirmar el seu objectiu i vol fer-ho com més aviat millor, davant la seva afició i cobrant-se la venjança davant el rival que va trencar la seva imbatibilitat en el duel d'anada (76-65).

La segona derrota en nou partits va arribar dijous passat a Turquia (71-67), on els homes de Sergio Scariolo van tenir opcions de victòria fins a l'últim minut. No obstant això, el coixí de victòries aconseguit durant les quatre primeres finestres va reduir la importància d'aquesta ensopegada.

Amb Espanya (7-2) i Turquia (7-2) a punt de segellar la classificació, la tercera i última plaça se l'estan disputant Montenegro, Letònia i Ucraïna.

La selecció d'Ucraïna arriba al partit d'avui amb la important baixa de Sviatoslav Mykhailiuk (Los Angeles Lakers), botxí dels espa-nyols a l'anada amb 22 punts, però sí que hi haurà disponibles jugadors de la Lliga Endesa, com Viacheslav Kravtsov (San Pablo Burgos), Volodymir Gerun (Cafés Candelas Breogán) o Vyacheslav Bobrov (Delteco GBC).