El Club Atlético River Plate va ratificar «el seu rebuig al canvi de seu» del partit de tornada de la final de la Copa Libertadores, davant el Club Atlético Boca Juniors i previst per disputar-se el proper 9 de desembre a l'estadi Santiago Bernabéu.

Arran de la presentació realitzada divendres passat davant la Confederació Sud-americana de Futbol (Conmebol), River va expressar, en una nota de premsa, «el seu rebuig al canvi de seu» d'un duel que havia d'haver-se jugat el 24 de novembre passat al Monumental de Buenos Aires (l'Argentina) però que va ser ajornat a causa de diversos altercats protagonitzats pels seus seguidors als voltants de l'estadi.

«El club entén que la decisió desnaturalitza la competència, perjudica els qui van adquirir el seu tiquet i afecta la igualtat de condicions a partir de la pèrdua de la condició de local», va indicar el comunicat, per després enumerar les raons a partir de les quals River Plate sosté tal postura.

Així, el club milionari va descriure com a «incomprensible» que «el clàssic més important del futbol argentí no pugui desenvolupar-se amb normalitat al mateix país que en els dies que corren es desenvolupa un G-20», en al·lusió a les reunions dels principals caps d'Estat i de Govern amb Mauricio Macri com a amfitrió.

La Conmebol té l'última paraula

El president de la FIFA, Gianni Infantino, va donar suport a la decisió de la Conmebol que el partit de tornada de la final de la Copa Libertadores se celebri a Madrid, que és «una miqueta sud-americà», i va afirmar que era «l'única manera» que la competició seguís endavant.

El mandatari suís va desitjar que el partit al Bernabéu sigui «una festa» i que es disminueixi «la temperatura» arran de l'atac a l'autobús de Boca i dels incidents dins i fora del Monumental.