11 de desembre de 2018
11.12.2018
CURSES DE MUNTANYA

La Vertical Montserrat també tractarà el tema de la seguretat a la muntanya

La vessant esportiva tindrà un apartat per a la divulgació i un altre per a la solidaritat amb un acapte de sang

11.12.2018 | 20:33
Moment de la presentació de totes les activitats, aquest dimarts

La segona edició de la Vertical Montserrat, la prova esportiva més dura en la seva especialitat de totes les que es fan a l'estat, tindrà enguany una vessant divulgativa i una altra de solidària. La prova, que tindrà lloc el 23 de març, serà aprofitada pels Bombers de la Generalitat per debatre sobre la seguretat a la muntanya. A més, hi haurà una jornada de recollida de sang per incrementar les reserves a la Passió d'Esparreguera. Totes aquestes novetats s'han donat a conèixer en la presentació, que s'ha fet aquest dimarts a la seu del Centre Excursionista de Catalunya (CEC) de Barcelona.

Per finançar programes
La cursa en concret estarà limitada a 130 participants i s'emmarca dins del projecte solidari Bombers amb Causa, en què participen els Bombers de la Generalitat i l'Obra Social de Sant Joan de Déu. Té per objectiu recaptar fons per finançar beques de recerca pedriàtrica i programes de suport per a menors amb malalties mentals i les seves famílies. Ferrocarrils de la Generalitat hi aporta les instal·lacions a la muntanya perquè s'hi pugui fer la cursa.

La prova consistirà a pujar les escales de servei que hi ha en el recorregut de l'estació inferior del funicular de la Santa Cova i el de l'estació superior del funicular de Sant Joan. En total, 2.180 graons en 765 metres. Enguany, la cursa tindrà una categoria per al personal de Bombers i una altra per a invidents o discapacitats visuals greus.
La jornada tècnica s'haurà fet abans, el 20 de març, a l'hotel Abat Cisneros i comptarà amb la presència de personal català, andorrà i també francès que parlarà de la seva experiència en el salvament a la muntanya. La jornada de donació de sang també haurà estat abans, el 16 de març.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.