El Grup Cube proposa acabar el 2018 fent esport. Per vuitè any consecutiu, organitza l'anomenada Sant Silvestre Manresana, enguany, amb importants novetats respecte a les anteriors edicions. La principal, que en el recorregut es canvia l'asfalt per la terra.

La prova, que serà el segon Memorial Dolors Garcia (entrenadora del porpi Cube que va morir l'estiu del 2017 en un accident de bicicleta a la carretera del Rasos de Peguera, a l'edat de 39 anys), es disputarà el dia de Sant Esteve (26 de desembre) a les 11 del matí. Tindrà un traçat completament nou el qual, en un 90%, passarà per camins rurals i corriols, convertint-se en una carrera de muntanya . La sortida es donarà del carrer Agustí Coll, a tocar del mateix Cube, i els participants baixaran fins a les Mercetes i zones properes a Viladordis. Lluís Serracarbasa, director del Grup Cube comentava avui, a la presentació, que «és un circuit molt atractiu, amb unes vistes impressionants. No té molt desnivell, només hi ha dues pujadetes curtes, una mica intenses, però que si fa falta es poden fer caminant. Per la duresa, ningú no s'ha de fer enrere. Ens fa especial il·lusió aquest nou recorregut perquè ha estat dissenyat pels mateixos companys de la Dolors Garcia».

Fins ara, la Sant Silvestre Manresana era d'uns 8 km i enguany s'ha pujat a 10 en bona part per l'Anella Verda. Aquesta proposta del Gimnàs Cube compta amb el suports de la regidoria d'esports de l'Ajuntament de Manresa i compta amb la col·laboració d'Autotransversal com a patrocinador principal i altres empreses col·laboradores com Inprovor que assumeix una part del cost de la dessuadora que rebrà cada corredor.

Els atletes es podran inscriure via online a través de la pàgina web www.cube.cat. També és possible fer la inscripció de forma presencial als dos centres del Grup Cube, el Cube Fitness Club i el Club Duo. Els preu d'inscripció és de 16 euros (públic en general) i 14 euros per als abonats del Grup Cube. El mateix dia de la cursa també hi haurà inscripcions a un preu de 20 euros. En el moment que s'arribi al número màxim de participants, establert en 500 persones, es tancaran les inscripcions. Es lliuraran premis als tres primers classificats de la categoria general masculina i de la femenina. Tots els inscrits rebran l'esmentada dessuadora de regal en el moment de recollir el dorsal amb xip, i en acabar la cursa, un sèrie d'obsequis, cortesia dels diversos col·laboradors d'aquesta prova. Pel que fa a la participació destaca Oussama Chouati un clàssic al podi de vencedors de la Sant Silvestre Manresana i que es perfila com a nou favorit malgrat que no està tant habituat al nou tipus de recorregut. Chouati (Avinent) CA Manresa) de fa unes temporades estudia Enginyeria Aeroespacial a la Universitat de Maryland Eastern Shore, als Estats Units.

El regidor d'esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta ha agrait en l'acte de presentació d'aquesta Sant Silvestre Manresana la tasca que fa «el Grup Cube d'ajudar a la promoció de l'activitat física en les seves organitzacions. Amb això també fan ciutat tot i que es tracti d'una empresa privada; ho agraïm molt. A més, a través del record de la Dolors Garcia es posa en valor a la gent que treballa en incentivar el treball físic a gent de totes les edats. Amb això també es millora la salut de les persones. Sigui com sigui, la Sant Silvestre Manresana es una bona excusa per cremar el que es menja de més aquestes festes de Nadal i en concret a l'hora de dinar del mateix dia de Sant Esteve, poc després de la prova».