Els ciclistes més destres del ciclocròs català s'aplegaran diumenge a Manresa per disputar el setè Trofeu Ciutat de Manresa, prova puntuable per a la Copa Catalana de l'especialitat.

Un any més, com ha fet de manera ininterrompuda des del 2012, l'Esport Ciclista Manresà, amb el suport de l'Ajuntament, organitza aquesta trofeu obert a ciclistes de totes les edats, des dels principiants fins als màster 60.

L'increment de corredors d'aquesta disciplina ha estat constant els últims anys al país. L'any passat, la Copa Catalana va constar d'onze proves, que van registrar una participació mitjana de 180 ciclistes en les categories reservades als corredors adults i de 76 en les de promoció, unes xifres que es mantenen aquest curs.

La varietat de superfícies del circuit manresà, que combina trams de terra i gespa a cavall de la zona esportiva del Congost i del parc del Cardener, van propiciar que el Ciutat de Manresa excel·lís pel que fa a participació i que esdevingués la prova més concorreguda de tot el circuit, amb 211 cor-redors adults i 92 joves ciclistes. Enguany es preveu una participació superior als 250 esportistes.

La matinal ciclista arrencarà a les 8.15 hores amb la confirmació de les inscripcions i continuarà amb la disputa de les quatre curses previstes, amb sortida a les 9.15 h, les 10.15 h, les 11.15 h i les 12.30 h. Entre les quatre es repartiran els ciclistes de les 15 categories en competició (principiant, prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet, júnior, júnior femenina, sub-23 masculí, elit masculí, sub-23 i elit femenina, màster 30, màster 40, màster 50 i màster 60).

Tal com és habitual, el Trofeu Ciutat de Manresa tindrà, enguany, una vessant solidària. L'EC Manresà dedicarà un euro de cadascuna de les inscripcions al projecte de mecenatge de l'Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia. Diumenge al matí, la cita amb l'espectacle ciclista és al Congost.