El Gran Premi de Qatar, que se celebra al circuit de Losail, obre aquest cap de setmana el Mundial de motociclisme, un campionat on el català Marc Márquez (Repsol Honda) buscarà defensar de nou amb èxit la seva corona, la cinquena a MotoGP, que es presenta molt disputada.

La temporada, un any més, comença amb la tradicional cita nocturna a Losail, el primer dels 19 Grans Premis, un més que en altres ocasions per l'entrada de Tailàndia. I Márquez, campió quatre vegades (2013, 2014, 2016 i 2017), és el gran favorit.

El pilot cerverí comença el campionat sense dubtes sobre el seu futur després de renovar amb Honda fins al 2020. Es pot concentrar en un any que afronta amb optimisme: la marca sembla que ha millorat la potència, el seu punt més feble, i la seva maduresa ja està contrastada després de dos anys en què ha sabut gestionar les situacions i evitar errors innecessaris, tot i la multitud de caigudes que va tenir.

Al seu costat tornarà a ser-hi el veterà Dani Pedrosa, de 32 anys, amb encara ganes de fer ombra al seu company i de poder ser a la pugna amb regularitat per les victòries i els llocs destacats, el pas que necessita per tornar a ser considerat candidat ferm al títol.

Yamaha i Ducati, aspirants

El francès Johann Zarco (Yamaha), dominador dels últims tests de pretemporada a Losail, és el candidat a ser el millor pilot no oficial, i pugnarà amb els pilots de les tres principals fàbriques oficials. Ducati confia en Andrea Dovizioso, que va lluitar fins al final de la temporada anterior amb Márquez, i Jorge Lorenzo, que espera ser favorit després d'un any d'adaptació en deixar Yamaha.

Ducati va ser l'any passat la fàbrica que va plantar més cara a Honda, perquè Yamaha, malgrat el seu gran començament, va viure una campanya complicada, sobretot amb els pneumàtics, el factor que espera haver arreglat perquè Maverick Viñales i Valentino Rossi puguin estar en la pugna pel mundial.