La judoka moianesa Carla Ubasart, ara defensant el club madrileny Judo Sotillo (es va formar al Judo Moià), va assolir la medalla d'or en els campionats d'Espanya celebrats el cap de setmana passat a Càceres.

Ubasart es va imposar a les rivals en la categoria de -57 kg. A la competició, va quedar exempta de la primera eliminatòria i, en la segona va superar Marta Campuzano (Castella-la Manxa) i, a continuació, la catalana Patrícia Torres. A la semifinal va vèncer Marina Fernández (Madrid), i a la final, la navarresa Jaione Equisoain. La classificació en aquest pes, que va tenir la participació de disset judokes, va quedar: 1a, Carla Ubasart; 2a, Jaione Equisoain (Navarra); 3a, Marina Fernández (Madrid) i Patrícia Torres (Catalunya); 5a, Alba Juan (Madrid) i Elena Canibano (Galícia); 7a, Ángeles López (Andalusia) i Marina Garriga (Aragó).

En aquests campionats també van ser-hi Pol López (Esport 7) i Clàudia Salgado (Judo Moià). El jove López, en -66 kg, va acabar en una destacada setena posició, després de vèncer Yeray Jiménez (Madrid) i de caure amb Daniel Pérez Roman (València), que seria el campió. A la repesca tampoc no va poder superar Rosendo Laino. En aquesta categoria, amb 19 judokes , la classificació va ser: 1r, Daniel Pérez Roman (València); 2n, Adrián Nieto (Madrid); 3r, David Ramírez (Madrid) i José A. Aranda (Galícia); 5è, Adrián Labrado (Madrid) i Rosendo Laino (Andalusia); 7è, José Manuel Morales (Andalusia) i Pol López.

En el cas de Clàudia Salgado, en -78 kg (16 judokes) no va poder superar la primera eliminatòria i va caure eliminada a mans de Cláudia Santamaria (Madrid), sense dret a repesca.

La classificació va ser encapçalada per Laia Talarn (Madrid), seguida de Paula Martínez (Madrid), M. Rosario Culiánez (València) i Cláudia Santamaria (Madrid).