1. Doblet en l'estrena d'Ernesto Valverde

Ernesto Valverde, que va substituir Luis Enrique Martínez a la banqueta barcelonista l'estiu del 2017, es va estrenar amb un doblet (Lliga i Copa), el tercer aconseguit pels blaugranes en els quatre últims anys. Un curs en el qual va batre el rècord històric d'invicte en mantenir-se 43 partits consecutius sense perdre. Els blaugranes van avantatjar l'Atlètic de Madrid, segons en el campionat, de 14 punts i van golejar el Sevilla a la final copera (5-0).

2. Estrèpit a Roma

El Barça va patir en els quarts de final de la Champions 2017-18 contra el Roma una inesperada eliminació. Per tercer any consecutiu els blaugranes van acabar el seu som i europeu en els quarts de final, aquesta vegada després d'haver guanyat en l'anada per 4-1. Els italians van donar la volta a la situació (3-0) i Ernesto Valverde va ser assenyalat pel seu plantejament conservador.

3. L'adéu de Don Andrés

Acabada la temporada, després de setze temporades en el primer equip i després de 32 títols aconseguits, Andrés Iniesta, segurament un dels últims grans valedors del futbol del Barça, va posar punt i final a la seva etapa barcelonista. Havia arribat al Barça amb 12 anys i el va guanyar tot com a blaugrana i també a la selecció, ja que va tenir l'honor de marcar el gol que li va donar el títol mundial a Espanya. Ara esgota els seus dies de jugador al Vissel Kobe japonès, segurament per prendre impuls i tornar, qui sap, per dirigir algun dels equips inferiors dels catalans.

4. Gairebé mil milions de pressupost i rècord en vendes de jugadors

L'objectiu de pressupostar mil milions d'euros que es va fixar la directiva de Josep Maria Bartomeu està cada vegada més pròxim. Per a l'exercici 2018-19, el club té previst ingressar 960 milions, encara que segurament l'ingrés per vendes de jugadors no serà el mateix, ja que en l'anterior exercici el Barça va vendre jugadors per gairebé 130 milions d'euros. El valor de la samarreta, després dels acords amb Rakuten, Nike i Beko arriba a 179 milions d'euros.

5. Acomiadant Josep Lluís Núñez

El 2018, el barcelonisme va acomiadar Josep Lluís Núñez, el president que més anys va estar en el càrrec (1978-2000). Núñez va morir el 3 de desembre als 87 anys. Va ser qui va posar els fonaments del Barça del futur, sobretot en la parcel·la econòmica; el president amb el qual el Barça va aconseguir la seva primera Copa d'Europa. Sota el seu mandat, el Barça va aconseguir 176 títols i serà sempre recordat pel seu tàndem amb Johan Cruyff.