El gironellenc Oriol Dot és nou jugador del FC Andorra. El futbolista, que es trobava sense equip després de la seva aventura al Cerceda gallec de Segona Divisió B la temporada 2017-2018, és un reforç de luxe per a l’equip propietat de Gerard Piqué. El berguedà ha explicat a Regió7 que se sent «molt feliç» després de firmar per l'Andorra i que està convençut de formar part d'un projecte de futur «potent i molt il·lusionant».

«En un primer moment no veia clar jugar a Primera Catalana, ja que la meva intenció era trobar un equip de Segona B al mercat d'hivern. Quan es van posar en contacte amb mi i em van explicar els objectius de Kosmos i Piqué amb l'Andorra vaig dubtar poc. És un projecte potent, il·lusionant, amb gent molt ambiciosa i professional al darrere. Tot i que serà difícil, l'objectiu del club és aconseguir l'ascens aquest mateix any», explica Dot.

Després de formar-se al futbol base de l’Espanyol, la Fundació Ferran Martorell i al Sant Andreu, Oriol Dot, de 30 anys, s’ha mogut durant bona part de la seva carrera futbolística en equips de Segona B i Tercera. Ha passat pel Rubí, el Terrassa, l’Europa, el Prat i el Cerceda gallec de Segona B la temporada 2017-2018: «L'experiència a Galícia va estar molt bé a l'inici. Tant a nivell esportiu com personal. Al cap de pocs mesos es van començar a torçar les coses. Es va trencar l'afiliació entre Lugo i Cercerda i els que vam sortir perjudicats vam ser els jugadors i treballadors, que vam estar sense cobrar diversos mesos. Per culpa dels impagaments el Cercerda va desaparèixer i els jugadors vam quedar lliures al finalitzar la temporada».

Lluny de renunciar a les categories més altes del futbol estatal després d'aquest mal tràngol, Dot va tornar a casa i va seguir treballant en un club berguedà per no perdre la forma: «Buscava un equip de Segona B al mercat d'estiu però no va sortir res i vaig decidir esperar-me al mercat d'hivern. Des del 31 d'agost fins ara han estat mesos personalment molt durs. He de donar les gràcies al Puig-reig, que m'ha permès entrenar amb ells per no perdre la forma fins a trobar un nou equip».

El nou club de Dot, el FC Andorra, que milita a Primera Catalana, ha estat comprat recentment per Kosmos, l’empresa de Gerard Piqué, i té l’objectiu immediat de l’ascens a Tercera Divisió. Per aquest motiu, Piqué està reformant l’equip de manera radical. El conjunt andorrà es troba a la mateixa divisió que el Manresa.

A la banqueta de l'Andorra hi ha arribat l'entrenador sallentí Gabri Garcia, al costat de l’exporter del Barça Albert Jorquera. Al camp, els fitxatges de renom són nombrosos. A més d'Oriol Dot, també han arribat al FC Andorra Ernest Forgas, Claudi Bobé, Joan Cervós, Ferran Tacón, Rubén Bover, Fede Bessone i el fill de Tito Vilanova, Adrià.