El tècnic gironellenc Ferran Sibila ja és a Göteborg per ocupar la plaça de segon entrenador de l'històric club de futbol suec IFK Göteborg. El club escandinau ha fet oficial la seva incorporació aquest dilluns al matí, tal i com ja va avançar Regió7 el passat 19 de novembre.. Sibila va aterrar diumenge a la nit a la ciutat i en les properes hores realitzarà ja el primer entrenament com a membre de l'entitat.

Després de passar dos anys al GIF Sundsvall, el berguedà fa un pas endavant en la seva carrera com a entrenador. Els magnifics resultats aconseguits al costat de Joel Cedergren li han valgut una oportunitat en una de les banquetes més prestigioses de Suècia.

Sibila, de la mà de l'empresa on treballa, Soccer Services Barcelona SL, arriba a un equip que vol tornar a dominar el futbol suec com va fer a la dècada dels vuitanta i norata. El conjunt suec té en el seu palmarès 15 lligues (l'última el 2007) i dues copes de la UEFA a la dècada dels vuitanta. L'IFK Göteborg viu ara un moment de transició i el club ha confiat en els seus coneixements per recuperar el prestigi al costat del primer entrenador, Poya Asbaghi.

El fitxatge del gironellenc també significa un acord de col·laboració entre el Göteborg i Soccer Services Barcelona per tres anys. Sibila i l'empresa catalana implantaran a Göteborg el mètode Ekkono, una formació per desenvolupar jugadors intel·ligents que siguin capaços d'entendre el joc i prendre les millors decisions.

L'expectació per l'arribada de Sibila a l'IFK Göteborg al club és màxima. Els periodistes el van esperar ahir a la nit a l'aeroport i els aficionats estan ansiosos per veure'l treballar. Segons ha pogut saber Regió7, el club suec ha esperat la seva arribada per començar a realitzar els fitxatges de la nova temporada, una mostra del poder que li otorguen. El tècnic berguedà ha estat seguint diferents jugador del futbol català en els últims mesos i alguns d'ells podria arribar a vestir ben aviat la samarreta del club suec.