Les combinacions per ser a la Copa del Rei de Madrid són múltiples, però una victòria del Baxi Manresa avui contra l'equip de Pablo Laso el classificaria quasi del tot per a la competició.

El camí més directe, per tant, és guanyar, perquè obligaria el Joventut a aconseguir una victòria àmplia (més de 30 punts) a la pista del San Pablo Burgos. Fins i tot si el Joventut venç i el Manresa també, el València pot quedar fora segons el resultat que tingui a Lugo. Més improbable encara és que el perjudicat sigui l'Iberostar Tenerife, que té la millor diferència dels equips implicats en la lluita.

Si el Baxi perd, la setena plaça queda amenaçada per la Penya i pel Tecnyconta. Els manresans entrarien a la Copa si el Joventut perdés a la pista del Burgos i el conjunt de Badalona no recuperés el marge de 30 punts que té el Bàsquet Manresa en les restes d'anotació dels punts a favor i en contra (+14 els del Bages, -16 els de Badalona).

En cas de perdre contra el Madrid és important no fer-ho de pallissa, perquè, a més a més de la Penya, això també podria beneficiar el Saragossa (-35), que té una victòria menys, però que juga contra un MoraBanc Andorra que ja és fora de la Copa.

Actualment són 5 equips (Baxi, Penya, Iberostar, València i Saragossa) els que lluiten per les tres places esportives, i dos (Fuenlabrada i Movistar Estudiantes) lluiten per la plaça d'organitzadors.

L'Estudiantes (5 victòries), penúltim a la lliga a hores d'ara, es pot classificar encara si guanya el Delteco GBC a casa i el Fuenlabrada (6 victòries) cau a Tenerife contra l'Iberostar.