L'assemblea extraordinària del Club Atlètic Manresa, celebrada dilluns al vespre, va confirmar el retorn de Mercè Rosich com a presidenta de l'entitat. Durant el darrer any, una comissió gestora, encapçalada per Josep Maria Gil, ha portat el control de l'entitat després que Mercè Rosich deixés el càrrec, el gener passat, per optar a la presidència de la Federació Catalana d'atletisme. La candidatura de la manresana no va ser la més votada i per això, com més o menys s'havia insinuat en el seu moment, Rosich ara retorna al seu club (ja en va ser presidenta en una llarga etapa des del 2000 fins a principi del 2018).

La possibilitat d'entrar a l'estament federatiu no ha estat factible, almenys de moment, ja que a les eleccions del març es va imposar Joan Villuendas. Segons Rosich, l'actual president de la Federació Catalana va cometre irregularitats en la campanya electoral i en les votacions. Per això es va fer la corresponent reclamació al Tribunal Català de l'Esport, el qual encara no ha desencallat el tema, quan el març ja farà un any de les eleccions. Segons Rosich, «el cas encara no està tancat. El recurs que vam presentar constava de dues parts i de moment només n'han resolt una. Estem esperant les explicacions que ens donin. Mentrestant, una gestora formada per Josep Maria Gil, Manel Molera i Guillem Pallejà ha portat el club. Ara tocava, o crear una nova junta o bé donar continuïtat a la gestora. Per això, i vista la situació, s'ha optat per donar estabilitat al Club Atlètic Manresa amb la meva persona al davant però amb una junta renovada i forta, de la qual pugui sortir un nou president si per alguna raó fa falta, perquè encara no descarto la presidència de la Federació Catalana. Sigui com sigui, agraeixo la tasca que s'ha fet a l'entitat aquest darrer any».

De moment, la nova junta està encapçalada per Mercè Rosich com a presidenta, Josep Maria Gil com a vicepresident, Manel Molera com a tresorer, Guillem Pallejà com a secretari i, com a vocals, Sònia Pintó, David Díaz i Joan Caler, tot i que és previst que s'incrementi el nombre de directius.

Club obert a tothom

En aquest nou mandat, Mercè Rosich té clar que «hem de canviar la imatge elitista del club. Hem d'obrir les portes, que no només sigui per a atletes que fan pista. Els corredors populars, aquells que surten els diumenges a córrer per córrer, aquests també tenen cabuda al CAM».

La nova presidenta ha afegit que «l'àrea competitiva del CAM és fantàstica des de l'escola fins a les formacions sèniors i de veterans. L'economia està equilibrada gràcies a una bona gestió i a una esponsorització fidel com la d'Avinent i al fet que no ens passem de la ratlla, tot i que no és fàcil en tenir l'equip femení a Divisió d'Honor. Tot això ho hem de mantenir, però a partit d'ara hem de potenciar altres aspectes». Rosich considera que «hem de donar més força a les organitzacions que fem, la Cursa de la Vida, els 10 km de Manresa, el Memorial Villaplana de marxa, el Memorial Julio Álvarez, etc. Volem implantar el Memorial Àngel Garcia de proves combinades, tot i que per l'estat degradat de les nostres pistes, aquest any segurament l'haurem de fer fora de Manresa; a veure si pel 2020 l'Ajuntament té pressupost per renovar l'estadi del Congost».

Per créixer, Rosich també pensa en «els atletes veterans, que han d'augmentar; ells poden ser un bon exemple per als seus fills, i augmentar la massa social. Que els socis es facin seva l'entitat, que intervinguin en les activitats».