Com a cloenda del programa d'actes de Manresa Ciutat del beisbol i softbol català 2018, la capital del Bages acollirà aquest dissabte, al Museu de la Tècnica (12 h), la cinquena edició de la Gala de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol.

La celebració, de periodicitat anual, serveix per homenatjar i reconèixer tots els esportistes, jugadors i jugadores, tècnics, clubs, àrbitres i anotadors i directius que han aconseguit algun èxit temporada anterior. La gala la coorganitzen el Beisbol Club Manresa i l'Ajuntament.

Entre les distincions especials hi ha la de dos components del BC Manresa Ferran Thomen i Joaquim Roca. Thomen és un col·laborador incansable del club manresà, present sempre al camp del Congost com a tècnic de les categories inferiors; també és membre de la junta directiva i en aquests moments ocupa el càrrec de president. Roca va ser un dels fundadors del Beisbol Club Manresa; en va ser el primer president i els seus fills, Quim i David, van ser jugadors de l'entitat; aquest any passat va ser el pregoner de la Nit de l'Esportista, que va organitzar el mateix club manresà al teatre Kursaal en el seu vint-i-cinquè aniversari.

Una tercera distinció especial serà per a Santiago Granados, com a àrbitre històric, amb més de 25 anys seguits dirigint partits de beisbol i softbol pels camps catalans.

Del BC Manresa, també serà premiat el jugador Kerson Trinidad, com a millor llançador de categoria sènior de Primera Divisió, i l'equip, com a campió de Catalunya de la modalitat slow pitch.