D'origen dominicà i resident a Manresa, ha exhibit la seva habilitat com a llançador a Primera Divisió catalana. Acaba de fitxar pel CB Barcelona, de Divisió d'Honor estatal, per poder jugar amb la selecció espanyola.

Exercia de tècnic del primer equip del BC Manresa i, a més, hi jugava. Era conscient que llançava com mai?

No, gens ni mica, ja que no mirava les estadístiques assíduament. Ja era prou complicat dirigir l'equip i, quan pertocava, llançar. Ara reconec que em vaig sentir molt bé durant tota la temporada. Aquesta és la primera distinció individual que rebo a Catalunya.

Un guardó que l'allunya del club de la seva ciutat.

Però només de forma temporal. Quan va acabar la temporada vaig rebre ofertes de diversos clubs que militen a Divisió d'Honor estatal. La insistència del tècnic del CB Barcelona, José Luis Riera, m'ha convençut. Necessito jugar a la màxima categoria per fer-me un lloc a la selecció espanyola i jugar el torneig de classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio.

Per tant, continuarà vinculat al Beisbol Club Manresa?

De moment, només de forma indirecta, com a pare d'un jugador dels equips base. El meu fill, Alejandro Díaz, juga amb la formació sub-10. M'hauria agradat continuar exercint com a tècnic del primer equip, però els horaris d'entrenament ho impossibiliten. Estava molt satisfet de la pinya que vam crear la temporada passada. I també dels resultats esportius. Sense poder entrenar tots junts amb assiduitat, era dífícil millorar-los. Obro un parèntesi, però el meu compromís és ajudar a forjar el futur del BC Manresa.