30 de gener de 2019
30.01.2019
FUTBOL

L'empresa que havia d'iniciar les obres de col·locació de la gespa a la Mion es fa enrere

Construccions Trade SL d'Olesa ha renunciat al projecte després de demanar una revalorització a l'Ajuntament

30.01.2019 | 14:59
Vista aèria del camp municipal de la Barriada Mion, l'estatge del Club Futbol Pirinaica

Està situat a la Gravera. Potser per això, la instal·lació de gespa artificial al camp municipal de la Barriada Mion de Manresa està trobant moltes pedres pel camí.... Sigui com sigui, i per enèsima vegada, les obres es tornen a ajornar. Ara, el motiu és que l'empresa que havia de fer els treballs de la primera fase (l'obra civil), Construccions Trade SL d'Olesa, s'ha tirat enrere. Els motius, econòmics.
L'Ajuntament de Manresa va adjudicar l'execució de la primera part de l'obra d'instal·lació de la gespa artificial a la Mion, el juliol de l'any passat, a la millor proposta econòmica (per valor de 163.090,81 euros) i tècnica. La darrera previsió (després de molts ajornaments), apuntava el començament de les obres al dia 21 de gener. Fa uns dies, però, l'empresa Construccions Trade SL, va sol·licitar a l'Ajuntament una revisió del contracte (que encara no havia signat) amb un augment de l'import pactat a l'hora de l'adjudicació (gairebé un 20% més). Construccions Trade SL ha fet formalment aquesta setmana la seva renúncia després que l'Ajuntament no acceptés els canvis.
Sobre això, Jordi Serracanta, regidor d'esports de l'Ajuntament, ha expñlicat que «fa unes setmanes, en una primera reunió amb l'empresa, aquesta ja va posar en dubte la viabilitat econòmica del projecte i va demanar uns sobrecostos. Això de cap manera ho pot assumir l'Ajuntament ja que hi havia hagut un concurs previ al qual s'hi van presentar altres empreses. Estem parlant de diners públics. Ara fa més pocs dies i veient que no començaven les obres el 21 de gener ens vam posar en contacte amb Construccions Trade SL i ens van comunicar que si no acceptaven el recàrrec renunciarien a l'obra, com així han fet aquesta setmana de formalment».
Davant d'aquesta situació, Jordi Serracanta comenta que «ahir vam fer una reunió d'urgència amb els afectats, bàsicament la gent de la Pirinaica, per exposar-los el cas, que l'estem patint tots, però sobretot ells. El que es tracta ara és d'engegar un nou procès de licitació amb un procediment anomenat de màxima urgència per sondejar les altres quatre empreses que es van presentar al concurs si estant disposades a executar l'obra el més aviat possible, que podria ser a finals del mes de març aproximadament».
A títol personal, Serracanta ha mostrat un gran »enuig i estupefacció per com s'ha portat aquesta empresa per una obra ja contractada. Sigui com sigui, des de l'Ajuntament temin clar que aquest camp de gespa artificial és una necessitat per la ciutat i ho tirarem endavant tant aviat com sigui possible. Sóc conscient del que això suposa per la Pirinaica però els demano comprensió davant una situació no volguda i que només ho estant retardant els tràmits juridico-administratius. Amb tants entrebancs s'està fent llarga l'espera, sobretot pels pares que tenen els seus nens i nenes jugant a la Pirinaica. Per això, faig el meu oferiment personal per tornar al club per explicar a qui sigui tot l'enrenou».
Pel que fa a la segona fase, la pròpia d'instal·lació de la gespa artificial, està adjudicada a Caixabanc (rènting), tot i que l'obra la farà l'empresa Visa per valor de 220.846,88 euros

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Saps què pots fer en aquest espai tan exclusiu?

Alex Gallar i Pape Diamanka, jugadors de l'Girona FC, van presentar l'Àrea Movistar LaLiga, un espai que uneix la passió pel futbol, ​​l'entreteniment i les noves tecnologies.


L'últim El més llegit