Un hat-trick 'de Rodrigo Moreno va permetre al València eliminar el Getafe (3-1) en els quarts de final de la Copa del Rei gràcies a un final d'infart que va resoldre el davanter hispà-brasiler en el temps de descompte, aconseguint una remuntada èpica que li permet seguir amb vida en la competició del 'KO' l'any del seu centenari. Però tant es va embogir, que al final del partit, al minut 99, una tangana de tots dos equips va deixar una imatge deplorable. Marcelino i Bordalás van escalfar el partit i aquesta guerra personal va saltar a la gespa. El València deixa el Getafe sense semifinal ... quan semblava impossible.

L'equip de Marcelino García Toral va tenir aquest dimarts el dia de festa que no havia tingut durant tota la temporada. La nit va començar horrible per als seus interessos, amb un gol de Jorge Molina abans que es complís el primer minut, però el final de la trobada li va oferir la major alegria d'aquest estrany curs per als 'xes'.

L'alacantí del Getafe va inaugurar el compte en una acció de murri. Una pilota sense amo va caure als seus peus i va aprofitar la mala col·locació de Jaume Domenech per batre'l amb un xut arquejat. El gol va ser el major tresor dels blaus, que es van veure amb la classificació a la mà i encara quedava tot el partit per jugar-se.

Els locals es van bolcar sobre la porteria de Chichizola. El primer a intentar-ho va ser Rodrigo als 4 minuts i Parejo, de falta, també va provar fortuna a la vora de l'àrea. Els madrilenys van contenir l'empenta dels valencianistes i van acabar la primera meitat més còmodes del que haguessin imaginat al principi de l'eliminatòria.

Santi Mina va augmentar les esperances del seu equip amb un gol que va fer creure en la remuntada. No obstant això, després de la consulta amb el VAR, l'àrbitre va decidir anul·lar-lo per fora de joc d'un company. El Getafe va respirar, però no va canviar gens ni mica la seva estratègia de treure aigua sigui com sigui.

Carregats de grogues, els de Bordalás van ser patint més segons avançava el xoc. El València va trobar el premi al seu treball a l'hora de partit en una bona jugada d'Cheryshev que va rematar Rodrigo amb autoritat. L'internacional espanyol portava més de cinc mesos sense marcar, però ja ha obert la veda després de reestrenar dissabte passat.

El partit semblava sense interès, però en el primer minut del temps afegit va arribar el segon del València amb un cop de cap sobre la línia. Rodrigo no va desaprofitar l'oportunitat i va ficar la por al cos al seu rival. Molina va tenir el 2-2, però el seu xut va tocar a l'esquena del jugador del planter d'Hugo Dur i va acabar als peus de Paulista.

Aquí va néixer la jugada del tercer. Tot Mestalla va embogir quan una jugada per la banda dreta, obra de Gameiro, va tornar a caure a les botes de Rodri. La resta de la història ja la coneixen. Gol, el tercer, bogeria i passi a semifinals per a un València que s'agafa a la Copa en l'any del seu centenari.