El RCD Espanyol va vendre cara l'eliminació a la Copa del Rei i va posar contra les cordes un Betis que va haver d'exhibir tota la seva davantera per capgirar el marcador. Els homes de Rubi es van avançar i van aguantar fins al minut 76, però a la pròrroga van ser víctimes de la seva inferioritat numèrica. Una errada de Marc Roca, que no va controlar bé l'esfèrica i va haver de cometre una dura falta sobre Loren Morón per evitar el 2-1, va suposar la segona targeta per al jugador del planter. Al temps suplementari, dos gols molt seguits dels verd-i-blancs van posar fi al somni.

En el quart partit seguit de titular de Lluís López, la defensa espanyolista va estar molt bé a la primera part, en què va controlar els atacs locals. A l'altra banda, Baptistao, que sembla que té les hores comptades a Cornellà, era un malson i, després d'avisar Joel, va avançar el seu equip en pentinar una centrada de Víctor Sánchez.

La continuació va ser totalment diferent. El Betis va fer molts canvis ofensius i va posar setge a la porteria d'un Roberto que va salvar un gol fet a Sergio León i va veure com la seva defensa treia aigua com podia. Ho va fer fins al minut 76, quan Joaquín, que havia entrat per Lainez, va deixar una pilota a la frontal de l'àrea a Lo Celso i aquest va anotar amb tranquil·litat.

El partit s'encaminava a la pròr-roga però, abans, la jugada decisiva amb l'expulsió de Marc Roca ho va condicionar tot. Als cinc minuts, Sergio León, un altre suplent ahir, va dur a terme una acció individual des de l'esquerra, va superar Rosales i va batre Roberto. Cinc minuts més tard, va ser Mandi qui va marcar el tercer, en una jugada molt embolicada després d'un córner que va haver de ser revisada pel VAR per descartar que hi hagués fora de joc. Va ser el final per a l'Espanyol.