Ernesto Valverde deu pensar que per què cal gastar energies jugant els partits d'anada de la Copa quan a la tornada pots fer exhibicions com la d'ahir. El Barça havia de remuntar dos gols i, tret d'un tram de la segona part, entre el 4-1 i el gol de Suárez, no va patir contra un Sevilla que, com sol ser habitual, es va enfonsar al camp d'un dels grans de la lliga. L'equip blaugrana sembla que sí que està interessat en aquesta Copa i ho va demostrar en un duel amb molts protagonistes, com ara Cillessen, que va aturar un penal, Coutinho, que va sortir de la letàrgia amb dos gols, i un Messi que no va marcar fins al descompte però que va ser a tot arreu.

El Sevilla va sortir atemorit des de l'alineació. Machín va deixar a la banqueta Ben Yedder i va abandonar el dibuix amb dos davanters que és habitual enguany per actuar amb André Silva sol en punta. El Barça va sortir a la seva, a robar la pilota ben amunt i a pressionar. Va atemorir des de l'inici els andalusos i va avisar amb una acció de rebutjos que va acabar amb un xut de Messi desviat a córner. El Barça pressionava molt i Rakitic va provocar que Kjaer enviés l'esfèrica a córner. I llavors va arribar el penal estúpid de Promes, que va travar la cama de Messi. L'argentí el deixa llançar a Coutinho i mitja remuntada ja era al sac.

Després del gol, el Barça va abaixar el nivell i el Sevilla ho va aprofitar. Primer, amb una gran rematada de taló d'André Silva que Cillessen va enviar al pal i, tot seguit, amb un penal clar de Piqué a Roque Mesa. Però el porter holandès, enorme, va aturar el xut de Banega i va tornar a iniciar un seguit d'atacs blaugrana. Primer amb un xut de Messi que va aturar Soriano i després amb una passada en profunditat brutal d'Arthur que Rakitic va desviar amb la punta del peu per empatar l'eliminatòria i no celebrar-ho pel seu passat sevillista. I encara es van salvar els de Machín del tercer, en un cop de cap de Piqué en un córner que va anar a fora de poc.

Tsunami, patiment i fantasia

La segona part va seguir amb la mateixa tendència. El tècnic sevillista no va canviar res i, després d'un xut de Rakitic, va arribar el tsunami en tres minuts. Primer, amb una centrada de Suárez que Coutinho, amb el cap, va enviar a la xarxa en planxa i, poc després, amb una passada de Messi a l'únic forat disponible que va aprofitar Sergi Roberto per etzibar un fort tret i introduir la pilota a la xarxa del Sevilla.

El partit ja semblava resolt, però una errada de Cillessen, l'única en el partit, va reactivar el Sevilla. L'holandès passa malament la pilota, la recull Banega, que espera i la cedeix al lateral esquerre Guilherme Arana, qui, d'un fort xut, davant de la poca oposició de Sergi Roberto, clava la pilota a la porteria.

Un gol classificava els andalusos, que, tret d'algun córner, no van tornar a crear perill.

Valverde va llegir bé els darrers minuts i, davant dels canvis desesperats del Sevilla, que va fer entrar tots els davanters que tenia a la banqueta per trobar el gol salvador, va oposar el múscul d'Arturo Vidal i de Nélson Semedo. El partit ja era una autopista per al Barça, que va errar jugades increïbles, sobretot una en què Suárez va deixar sol Messi davant del porter i dos defenses sevillistes i l'argentí no va poder batre Soriano, o una vaselina a fora de Sergi Roberto quan ho tenia tot a favor.

La sentència va arribar al minut 89, quan Alba es va escapar i va centrar perquè Suárez ho deixés tot enllestit. Però encara faltava el millor. Una combinació de fantasia que va iniciar Aleñá. Messi va canviar el joc cap a Vidal i aquest la va cedir a Suárez. L'uruguaià va fer la paret amb Piqué, que la va tornar de taló. El davanter va centrar, Alba també va tocar de taló i Messi, que ja havia arribat a l'àrea, va trepitjar l'esfèrica i va batre, aquest cop sí, Soriano. El campió està molt viu i fa molta por.