Cop important el que va donar ahir el Barça Lassa en la lluita per la cinquena posició de l'Eurolliga. Al contrari del que va succeir fa quinze dies a Tel Aviv, els blaugrana van apallissar el seu principal rival per a aquest lloc, l'Olympiacos, a qui, a més, va arrabasar el bàsquet average de nou punts amb el qual els grecs havien gua-nyat al Palau Blaugrana. Va fer falta un quart perquè el conjunt de Pesic situés 21 punts d'avantatge, els mateixos del final, deixessin els locals en només sis punts anotats i comencessin a veure un gran Singleton, qui, motivat segurament pel seu passat al Panathinaikos, va acabar amb 18 punts i va mostrar una cara poc vista fins ara a Barcelona.

L'inici, amb un subparcial de 0-12 per passar del 6-15 al 6-27, ja va ser molt important, tot i que el conjunt de David Blatt va reaccionar i es va situar a sis punts (21-27) després d'un parcial de 15-0. Blazic, que ahir va restar protagonisme a un Pau Ribas inèdit, va trencar la mala ratxa i els blaugrana van arribar al descans deu punts amunt.

La represa va ser un esforç constant de l'Olympiacos per remuntar o, com a mínim, per recuperar l'average, però la diferència no va baixar mai dels nou punts i, en el darrer període, la precipitació local i el joc fàcil dels barcelonistes va propiciar que l'avantatge s'anés engrandint exponencialment fins als 21 punts finals.

Pallissa del Baskonia

En els altres partits d'ahir, victòria clara del Kirolbet Baskonia contra el Maccabi (97-73), amb 20 punts de Voigtmann i partit trencat al tercer quart. La sorpresa va arribar a Munic, on el Bayern va der-rotar el líder, el Fenerbahçe, per 90-86 després de dues pròrrogues i 19 punts de Williams i Jovic, que van anul·lar els 23 d'Ali. A més, el Khimki va derrotar el Zalgiris Kaunas per 74-64.