Igualada serà aquest proper cap de setmana l'epicentre del bàsquet català EBA. La capital de l'Anoia acull la final a quatre de la Lliga Catalana d'aquesta categoria. L'equip amfitrió, actual tercer classificat del grup C-A de la competició estatal, quan s'han jugat quinze jornades de la fase regular, espera inscriure, per primera vegada, el nom del CB Igualada al palmarès de la Lliga Catalana EBA per a gaudi de l'afició igualadina.

El tècnic del Monbus CB Igualada, Jordi Martí, exposa que l'entitat ha acceptat el repte d'organitzar aquest esdeveniment amb un doble objectiu: «Possibilitar que l'equip opti a guanyar el títol a les Comes, i convertir la ciutat d'Igualada en el centre neuràlgic del bàsquet català», almenys durant un cap de setmana, «per tal de complementar la Capitalitat del Bàsquet Femení que ostenta enguany, així com la distinció Ciutat Europea de l'Esport 2019».

Una semifinal de pronòstic incert

El Monbus CB Igualada s'enfrontarà demà, a les 19 hores, a la Unió Bàsquet Sant Adrià. Una semifinal de pronòstic incert, ja que l'equip del Barcelonès és el tercer classificat del grup C-B, amb el mateix balanç de victòries i derrotes que els anoiencs (10 a 5).

Jordi Martí reflexiona que «a partit únic, fins i tot en el bàsquet pot guanyar qualsevol dels oponents». El tècnic del Baix Llobregat considera que la semifinal davant el Sant Adrià serà «molt difícil, perquè el nostre rival també té jugadors de molta qualitat». Per a Martí, la clau del partit rau en quin equip aconsegueix imposar el seu estil sobre la pista. «A nosaltres, ens agrada jugar amb una defensa molt intensa, per provocar pèrdues de pilota i córrer al contracop». «Ens sentim molt còmodes fent aquest bàsquet», rebla.

En contraposició, constata que el Sant Adrià «practica un bàsquet més estàtic, amb un bon equilibri entre joc interior i exterior». Alhora, destaca que «sovint utilitzen una defensa pressionant a tota la pista que planteja molts reptes i mostren unes notables estadístiques en el tir de tres punts». Per a l'entrenador de l'Igualada, «el base Bernat Camarasa, exjugador del Prat, a la LEB Or, i el pivot Òscar Amo, que fa valer els seus 206 centímetres», són els pilars dels del Barcelonès. Altres jugadors destacats dels adrianencs són els ales Enric Nogales i Albert Serra, fitxats del BFG Neptune Cork d'Irlanda i del Gzira Athleta maltès.

Tots els jugadors en condicions

La previsió de Jordi Martí és poder disposar de tots els jugadors de l'equip en òptimes condicions. El Monbus CB Igualada té tres directors de joc: Pau Camí i Miquel Benito; l'escorta Sergi Carrión es complementa amb els ales Jaume Torres, Carles Fons i Jordi Torres; Eduard Tejero és l'únic ala pivot de la plantilla, mentre que el mallorquí Micky Stobart, exjugador de l'Obradorio a l'ACB (període 2012-14), actua com a pivot, amb el suport de Roger Pérez i Eduard Burgès.

La primera semifinal s'iniciarà demà, a les 17 hores, i la dirimiran el BBA Castelldefels, vuitè classificat del grup C-B, i el gironí CB Quart, segon del grup C-A. La gran final es jugarà diumenge a dos quarts de sis de la tarda.

La directiva del CB Igualada espera que les Comes s'ompli tant dissabte com diumenge. L'entrada és gratuïta i Jordi Martí explicita que «a Igualada, aquests dies, es respira bàsquet». L'altre objectiu dels igualadins, aquesta temporada, és classificar-se per jugar la final a quatre del grup C de la lliga EBA. «Veig a la ciutat i al club madurs per jugar a la lliga LEB Plata», conclou Jordi Martí.