El Nàstic de Tarragona va anunciar ahir el fitxatge d'un vell conegut de l'afició del CE Manresa. Es tracta del davanter José Kante, internacional per Guinea Conakry, que va actuar al conjunt del Nou Estadi del Congost entre el 2009 i el 2011. El davanter, de 28 anys, arriba procedent del Legia Varsòvia polonès, després d'una llarga trajectòria al Rubí, Prat i Atlético Malagueño a les competicions estatals, a l'AEK Larnaca xipriota i els equips polonesos Wisla Plock, Gornik Zabrze i Legia. Enguany havia jugat 16 partits i havia marcat dos gols a la lliga polonesa, a més d'haver participat, i marcat, en les prèvies de la Lliga de Campions i la Lliga Europa en què el seu equip va ser eliminat.

A més d'aquest toc local, el dar-rer dia del mercat d'hivern va tenir força moviment, tot i que cap bomba informativa. El Barça i el Betis van informar de la contractació conjunta del lateral dret Emerson, procedent de l'Atlético Mineiro. El cost de l'operació és de 12 milions d'euros. Fins a l'estiu jugarà amb els andalusos i llavors el Barça haurà de valorar si el fitxa. A més, es va confirmar la renovació i cessió de Denis Suárez a l'Arsenal i també l'arribada del central francès Jean-Clair Todibo, que s'avança mig any i serà presentat avui mateix.

Pel que fa a l'Espanyol, també es va confirmar la sortida de Leo Baptistao al Wuhan Zall xinès i l'arribada d'Alfa Semedo i Ferreyra. Altres fitxatges importants van ser els de Roncaglia i Sobrino pel València, l'arribada d'Olaza, de Boca Juniors, i de Boudebouz, del Betis, al Celta, el de Mario Suárez al Rayo Vallecano i el de Kenan Kodro per a l'Athletic de Bilbao.