L'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid tindran una oportunitat d'or per retallar distàncies al capdavanter de la classificació, el Barça, després de l'empat d'ahir dels blaugrana al Camp Nou davant del València.

L'equip dirigit pel Cholo Simeone s'enfrontarà a les 16.15 h contra el Betis al Benito Villamarín, on podria debutar el nou fitxatge blanc-i-vermell, Álvaro Morata. Simeone va recuperant a poc a poc els seus efectius però no tindrà el defensa Diego Godín ni el migcampista Koke. Saúl Ñíguez no estarà disponible per molèstias físiques i l'entrenador matalasser ja tindrà a disposició els recuperats Filipe Luis i Vitolo. L'Atlètic tindrà una gran oportunitat per posar-se a tres punts del líder en un camp on encadena nou anys consecutius sense perdre.

Un mes clau per al Madrid

El Reial Madrid es veurà les cares, al Santiago Bernabéu (20.45 h), amb l'equip revelació, l'Alabès, que sembla que ha perdut gasolina en els darrers enfrontaments. El conjunt de Solari iniciarà un mes clau per a les tres competicions. Els blancs s'aferren a un gran Karim Benzema abans del clàssic de Copa, del derbi madrileny i dels vuitens de final de la Champions. L'entrenador blanc cobrirà les baixes dels sancions Carvajal i Varane amb la presència d'Odriozola i Nacho a la defensa. Courtois tornarà sota els pals del Bernabéu, i Kroos, Modric i Casemiro, que van descansar a Montilivi, construiran el centre del camp blanc. Lucas Vázquez podria substituir Vinícius a la davantera per acompanyar Benzema i Gareth Bale. Santiago Solari es mostra optimista pel calendari d'aquest mes de febrer i afirma que «arribem molt bé i amb molta energia», tot i que ara es vol centrar en el partit de lliga amb l'Alabès.

El Girona vol esvair dubtes

L'estadi d'Ipurua enfrontarà a l'Eibar i el Girona (18.30 h), dos equips separats per dos punts a favor del conjunt basc. Després de despertar del preciós somni que ha viscut les últimes setmanes a la Copa del Rei, l'equip d'Eusebio Sacristán reprèn la competició de lliga preocupat per les vuit jornades consecutives sense guanyar. L'uruguaià Cristhian Stuani liderarà l'atac a Ipurua, on intentarà celebrar l'acord per a la renovació del seu contracte fins al 2022, anunciat aquest divendres, amb una actuació que el consolidi al podi dels màxims golejadors d'aquesta temporada a la lliga.

Wu Lei, la novetat de l'Espanyol

L'Espanyol visita aquest matí el Vila-real (12 h) en un duel en què el conjunt català necessita sumar els tres punts. El seu entrenador, Rubi, confia en les possibilitats de l'equip i subratlla que «estic segur que acabarem bé la lliga. Em nego a dir que és una final». El tècnic blanc-i-blau tindrà disponible el nou fitxatge xinès, Wu Lei.