El FC Barcelona va presentar ahir al migdia el central francès Jean-Clair Todibo com a nou jugador de l'equip blaugrana. El defensa, de 19 anys, arriba a la ciutat de Barcelona després que el conjunt català hagi pagat 1 milió d'euros, més uns altres dos en variables, al Tolosa. El jove futbolista va signar un contracte fins al juny del 2023 amb una clàusula de rescissió de 150 milions d'euros.

Segons va explicar el secretari tècnic del Barcelona, Éric Abidal, el conjunt blaugrana va decidir avançar el fitxatge de Todibo, previst per al juliol, a causa de la situació en què es trobava al seu equip anterior. El Tolosa va decidir apartar-lo i que s'entrenés amb els juvenils per negar-se a renovar el seu contracte amb el conjunt francès, que acabava el pròxim dia 30 de juny.

En la seva presentació, Todibo va afirmar que el seu objectiu és «aprendre» dels seus companys d'equip. «He escollit el Barça perquè volia estar amb els més grans. Ara no estic per ser titular, sinó per aprendre dels meus companys», va explicar el central francès, qui va insistir que «de moment» vol «millorar».

Amb l'arribada del central gal, que jugarà en el primer equip segons va confirmar Abidal, i la incorporació en condició de cedit de Jeison Murillo, el Barça té actualment un total de sis defenses centrals en la plantilla del primer equip.

Cares noves a Cornellà

Per la seva banda, l'Espanyol també va estar de presentació, en aquest cas doble. Van ser les del centrecampista Alfa Semedo i la del davanter Facundo Ferreyra, tots dos procedents del Benfica. El segon, que havia jugat al Xakhtar, va explicar que l'Espanyol ja l'havia volgut fitxar l'estiu passat i que ara «em va sorprendre que mantinguessin l'interès». Pel que fa a Alfa, es va definir com «un mig centre, tot i que de vegades també ho he pogut fer al centre de la defensa».