El febrer que va començar divendres farà molta pujada i no queda clar si la plantilla del Barça el podrà resistir. Ahir, dos punts perduts contra un València que, en condicions normals, hauria hagut de ser derrotat. Però l'eliminatòria de Copa contra el Madrid crearà molt caos i ahir, per començar, va arribar a l'equip titular blaugrana. La necessitat de fer descansar Jordi Alba i la baixa de Busquets van provocar quadres com el de la primera part i van obligar a remuntar un 0-2. Aquest cop no es va poder i a sobre, diumenge que ve a Bilbao, el lateral tornarà a ser baixa per sanció. Potser els que deien que calia no esmerçar més recursos dels necessaris en la competició del KO comencen a tenir raó.

Amb l'alineació caòtica de Valverde només podia sortir una primera part com la que hi va haver. Una banda esquerra de la defensa nova, amb Vermaelen i Sergi Roberto. El canvi de posició del de Reus venia marcada perquè per aquella banda jugava Wass, notablement més lent que Txérixev. Sort n'hi va haver. Al mig del camp, cap titular dels habituals al seu lloc, perquè Rakitic havia de fer de Busquets, sancionat, i la dupla entre Aleñá, com sempre a la dreta i amb problemes per perfilar-se, i Arturo Vidal era de tot menys fluïda. Per això Messi gairebé va jugar tota l'estona de centrecampista i Suárez es barallava amb la defensa mentre Coutinho seguia amb l'abúlia habitual.

Primera part embogida

I amb aquesta situació per començar, el València va avisar al primer minut amb una internada per l'autopista de Wass, que va cedir a Parejo, qui, amb tot a favor, va disparar massa centrat. Ter Stegen va fer una gran aturada i Txérixev va enviar el rebot al pal.

Seria injust, però, no admetre que el Barça va jugar bé els següents minuts, amb pressió alta. Semedo va reclamar penal amb un xut que va rebutjar Gabriel, Coutinho va assajar el xut de sempre, i dues centrades de Suárez i Sergi Roberto van estar a punt de sorprendre Neto. Però aleshores va arribar la polèmica. Undiano, que segueix sent molt dolent, es menja una falta de Parejo a Messi,. El València surt a la contra, Rakitic no hi arriba i Rodrigo assisteix amb qualitat perquè Gameiro afuselli Ter Stegen.

El Barça va intentar reaccionar mitjançant Vidal, però el segon golva arribar tot seguit. Ho va fer després d'un cop de cap entre Piqué i Gameiro que va acabar amb tots dos a la banda. En la confusió, centrada de Txérixev i penal clar de Sergi Roberto, que es va tornar a deixar guanyar la posició per Wass. Parejo va transformar el 0-2 i els llums s'encenien. Per sort, poc després, Lato va cometre un penal infantil sobre Semedo, el millor del Barça a la primera part, i Messi va escurçar la distància. A més, Marcelino va col·laborar fent un canvi covard, en retirar el lesionat Gameiro per un extrem com Ferran Torres, i Sergi Roberto, amb un xut al pal, i Messi, en rematar alta una passada de Rakitic, van estar a punt d'empatar abans del descans.

Alba va entrar a la segona part, però els galons van provocar que fos per Semedo en una decisió bastant increïble. El canvi va ser radical i el Barça va tenir fins a sis arribades clares en deu minuts, una de les quals va acabar al pal de Neto després d'un rebot a centrada de Sergi Roberto. El València no sortia de l'àrea i Messi, Alba i Aleñá van estar a punt de marcar.

Amb Messi no n'hi ha prou

La pressió, però, va disminuir al quart d'hora i els visitants van tornar a crear perill. En una pilotada llarga, Rodrigo va posar en perill Ter Stegen, el xut posterior de Wass el va desviar Alba i el cop de cap de Gabriel en el córner va anar a fora. Encara més clara va ser una rematada posterior de Rodrigo a centrada de Txérixev. Però, com sol passar, tot va canviar en un minut. La pilota es va traslladar a l'altra àrea, Vidal la va robar i Messi, des de la frontal, amb un xut parabòlic va empatar.

Al Barça li quedava temps, però no gaire forces. Coutinho, fosc com gairebé sempre, va tornar a provar la seva única jugada, però els darrers minuts van ser de pressió valenciana, que va aconseguir mantenir els blaugrana lluny de la seva àrea. A més, Messi va rebre un cop i gairebé no va intervenir en un tram final en què el personal es va indignar amb la incompetència de l'àrbitre assistent que cobria l'atac del València i amb la d'Undiano, que va afegir només dos minuts. De tota manera, el seu equip, amb Malcom en atac, no va crear més perill. Dos punts que marxen. Potser caldrà recentrar objectius.