L'Atlètic de Madrid va desaprofitar l'oportunitat de situar-se a només tres punts del Barça, després de l'empat dels blaugrana de dissabte contra el València, i va caure derrotat al Benito Villamarín per un Betis que feia rotacions pensant en les semifinals de la Copa del Rei. Un penal ingenu de Filipe Luis, que havia entrat al descans, va permetre al millor home del partit, Canales, donar el triomf a l'equip de Quique Setién, que es va defensar amb acumulació d'homes al final.

El debut de Morata no va causar l'efecte desitjat en el conjunt de Simeone. L'exjugador del Chelsea va intervenir poc, malgrat que va poder ser objecte d'un penal que ni el col·legiat ni el VAR no van considerar indicable.

La primera part va ser igualada, tot i que el Betis es va poder avançar aviat amb una rematada del central Feddal que va rebujar Oblak. El matalassers van dur el pes del partit a continuació, però les seves arribades eren poc clares i Pau no va tenir gaire problemes.

Hauria pogut canviar el partit a l'inici de la segona, quan Griezmann va rematar massa fluix quan tenia una bona situació de rematada davant de Pau. Morata va reclamar el penal tot seguit i, quan Simeone va fer entrar al camp Vitolo, buscant més profunditat, en el lloc de Lemar, van arribar les mans de Filipe Luis, que va aixecar el braç després que Giménez no arribés a la pilota. Canales el va transformar i el Betis, ja cansat per l'esforç, es va llançar cap a darrere per mantenir el resultat. Griezmann va disposar d'una falta directa, que va anar a la barrera, i l'esfèrica va sovintejar l'àrea del Betis, però l'acumulació d'homes provocava que els matalassers no tinguessin cap ocasió clara, tot i l'entrada del croat Kalinic al camp. Al final, el Betis fa bo el doble objectiu de guanyar i rotar, i l'Atlètic s'allunya del primer lloc.