Temibles són els números de Borges Blanques a domicili. Els lleidatans, amb la majoria dels punts que tenen al seu casiller sumats lluny del seu terreny de joc, on no han guanyat cap partit, es van presentar al Congost amb ganes de donar guerra al líder de la categoria, i així ho han fet. Els manresans, lluny de la seva millor versió, han tingut moltes dificultats per superar la teranyina defensiva plantejada pels visitants.

A l'inici de la primera part, el Borges, molt ordenat al mig del camp, equilibrava l'empenta local. En aquest primer tram de la confrontació, ni uns ni altres han creat perill a les respectives porteries. Una rematada llunyana del jugador del Borges Edu Vives al minut 22 (ha sortit a fora) i una altre del manresà Leandro, al 45 (ha anat a córner), han estat les accions més destacades d'uns primers 45 minuts en els quals el Manresa, malgrat ha anat agafant el domini a mida que passaven els minuts, no tenia fluïdesa en les seves accions d'atac amb un joc molt lent i força previsible.

A la represa, el Borges ha accentuat el seu joc defensiu acumulant homes al darrera, però amb perilloses sortides al contracop. La millor oportunitat del partit l'han tinguda els visitants al minut 47. Després d'un atac avortat dels manresans, Edu Vives ha creuar bona part del camp conduint la pilota i assistint Torné, que es trobava dins de l'àrea; aquest, ha retallar el seu defensor i la seva rematada, amb sort per la Manresa, s'ha estavellat al pal.

El partit cada cop era més travat i els jugadors del Manresa no trobaven va fórmula per crear espais. Al minut 59, en una alta acció atacant del Borges, de nou Torné ho ha provat, però en aquest cop va ser el porter Pol Busquets qui ha aturat la seva rematada rasa ajustada al pal. La primera aproximació de perill real del Manresa ha estat un llançament de falta directe de Manel Sala que ha aturat amb dificultats Xammar. Noah, molt collat pels defensors, ha estat a punt de marcar d'estisora a una centrada d'Alsina (min 75). Pol Busquets ha salvat el gol del Borges davant Aitor (min 79).