El sorteig de les semifinals de la Copa del Rei d'ahir celebrat a l'estadi Benito Villamarín, seu de la final del campionat, va deparar un clàssic a doble partit entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, que suposarà que es visquin tres enfrontaments entre els dos conjunts en un mes de competició, els dos de Copa i el que disputaran de Lliga el 3 de març. L'altra eliminatòria enfrontarà el València, classificat després d'una gran remuntada contra el Getafe, amb el Betis, que buscarà arribar a la final de la Copa del Rei com a amfitrió.

L'anada de les semifinals es disputarà al Camp Nou i en obert per televisió i la tornada serà a l'estadi Santiago Bernabéu, que acollirà el Barça dues vegades en menys d'una setmana. Per la seva part, el partit entre el Betis i el València també serà televisat en obert.

El rei de Copes arriba de nou a unes semifinals després d'aconseguir 30 títols en 40 finals jugades. El Barça ha disputat cinc finals seguides i quatre títols consecutius, i si guanyés la final, seria el primer equip de la història que supera la Copa del Rei cinc vegades consecutives. El camí dels blaugrana en aquesta temporada 2018-19 de la Copa del Rei no ha estat gens fàcil, ja que van necessitar remuntar al Camp Nou en les dues darreres eliminatòries davant el Llevant i el Sevilla.

D'altra banda, el Reial Madrid torna a unes semifinals que no havia ensumat des de l'any 2014, quan va guanyar el seu darrer campionat de Copa contra, precisament, el FC Barcelona. Els blancs van guanyar còmodament el Leganés a vuitens de final i el Girona d'Eusebio a quarts amb una exhibició del davanter francès Karim Benzema.

Una eliminatòria molt igualada

L'entrenador del Barça, Ernesto Valverde, va assegurar ahir en la roda de premsa prèvia al partit de Lliga contra el València que l'eliminatòria de la Copa serà «igualada», i va advertir que el Reial Madrid hi «arriba en un dels millors moments de la temporada». El tècnic extremeny va recordar que la situació del conjunt blanc respecte al darrer enfrontament entre els dos equips és completament diferent. «En aquell partit venien d'un moment complicat des del punt de vista anímic, però ara tenen més confiança», explicava Valverde.

El tècnic blaugrana també va destacar la càrrega de partits amb intensitat i el calendari «tan complicat» amb el qual es trobaran els propers mesos amb la recta final de La Lliga i les eliminatòries de Champions.

Per la seva part, el director de Relacions Institucionals i Esportives del FC Barcelona, Guillermo Amor, va afirmar ahir que l'eliminatòria contra el Reial Madrid serà «molt apassionant» i que «és bona per al futbol i per a tots». L'exjugador blaugrana va avisar, igual que Valverde, del «gran moment de forma del Madrid», i va remarcar la importància de «treballar dur per no endur-se un ensurt».

Emilio Butragueño, director de Relacions Institucionals del Reial Madrid, va dir ahir sobre el clàssic que serà «una eliminatòria molt igualada» i que el seu equip necessitarà jugar de manera «magnífica» per poder jugar la final del 25 de maig.

L'última vegada que el Madrid i el Barça van enfrontar-se en una eliminatòria de la Copa del Rei va ser la temporada 2012-13, en unes semifinals marcades pel sorgiment del central francès Raphaël Varane, qui va marcar a l'anada al Bernabéu (1-1) i a la tornada al Camp Nou (1-3).

Baixa de pes

Qui es perdrà aquesta eliminatòria és un dels herois dels quarts de final, el porter holandès Jasper Cillessen. Ahir es va fer un trencament muscular al soli de la cama dreta i s'haurà d'estar sis setmanes de baixa. Durant un mes i mig, per tant, només queda Ter Stegen com a porter del primer equip, amb Iñaki Peña de segon.