L'Espanyol va salvar un punt, després d'una mala primera part i d'anar perdent per 2-0, però també li va faltar temps per culminar una remuntada que semblava possible veient com l'equip de Rubi acabava millor el partit. Els 45 primers minuts dels blanc-i-blaus van ser nefastos i el Vila-real, en situació crítica, es va avançar quan Iborra va recollir un rebot del travesser a cop de cap de Moreno. A la represa, un infantil penal de Dídac Vilà a Ekambi el va transformar Cazorla. Melendo va entrar al camp i va fer canviar el joc. El 2-1 va arribar en una falta llançada per Granero que Asenjo no va subjectar i en què Bonera es va introduir la pilota a la porteria. Tot seguit, Rosales va empatar amb un espectacular xut amb l'esquerra i Borja Iglesias va tenir el 2-3, però no va rematar bé.